Μετανάστες στη νεκρή ζώνη: Στην πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά - Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια άμεσα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Μετανάστες στη νεκρή ζώνη: Στην πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά - Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια άμεσα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Άμεση ανθρωπιστική βοήθεια από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), συμπεριλαμβανομένων τροφής, νερού, στέγης και ιατρικής βοήθειας για τα πιο ευάλωτα άτομα, είπε ότι λαμβάνουν μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ο κ. Σιντίκ, ανέφερε ότι είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

«Λαμβάνουν άμεση ανθρωπιστική βοήθεια από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συμπεριλαμβανομένων τροφής, νερού, στέγης και ιατρικής βοήθειας για τα πιο ευάλωτα άτομα», ανέφερε ο κ. Σιντίκ.

Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε σε δηλώσεις του νωρίτερα απόψε ότι πρόκειται για 13 παράτυπους μετανάστες.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τα άτομα αυτά βρίσκονται στην νεκρή ζώνη, στην περιοχή πίσω από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, από την Τρίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Σε ρυθμούς τελικής προετοιμασίας για την τριμερή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδης, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, και Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, στις 9 Νοεμβρίου φαίνεται να κινούνται οι τρεις πλευρές.