ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καμένη γη χιλιομέτρων στη Λεμεσό - Οριοθετήθηκε πλήρως - Παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις

Καμένη γη χιλιομέτρων στη Λεμεσό - Οριοθετήθηκε πλήρως - Παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις

Η πυρκαγιά οριοθετήθηκε πλήρως. Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα και είναι πλέον διαχειρίσιμη με την επιφύλαξη πιθανής αναζωπύρωσης.

Οι επίγειες δυνάμεις θα εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας με τελικές κατασβέσεις.

Η προκαταρκτική καμένη έκταση είναι περίπου στα 4 έως 5 τ.χ. Τελική αποτίμηση θα γίνει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Νωρίς το πρωί θα επιχειρήσουν 4 εναέρια μέσα αφού γίνει εκτίμηση των δυνητικά επικίνδυνων σημείων.

Στο μέρος της πυρκαγιάς και ο συντονιστής πυρκαγιών Γ.Δ Υπουργείου Γεωργίας κ. Α. Γρηγορίου.

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στο σημείο της πυρκαγιάς, που μαίνεται από νωρίς στο απόγευμα στον Άγιο Συλά στη Λεμεσό, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν ακόμα περισσότερο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, από το προωθημένο κέντρο ελέγχου που έχει στηθεί για την πυρκαγιά, ο αρμόδιος Υπουργός έκανε λόγο για «ακόμα μια τρομερά δύσκολη κατάσταση», η οποία ωστόσο είπε πως όπως τον ενημέρωσαν τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

«Ευτυχώς η κατάσταση τώρα είναι πολύ καλύτερη όπως πληροφορούμαι από τον Αρχιπύραρχο. Υπάρχει μερικός έλεγχος της πυρκαγιάς και ευελπιστώ ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν ακόμα περισσότερο στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Χαρτσιώτης.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Άμυνα, το Τμήμα Δασών και τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έχουν κάνει στις πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες.

Είπε ακόμα ότι το μόνο ευχάριστο που μπορεί να κρατήσει είναι ότι «για άλλη μια φορά σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες δεν είχαμε τραυματισμό και απώλεια ανθρώπινης ζωής».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top