ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών»

Πέραν του 90% των πυρκαγιών στη Λεμεσό οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό αναφορικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο φιλανθρωπικού καλαθοσφαιρικού αγώνα, στο γήπεδο του Κεραυνού, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται να οδηγείται σε «βελούδινο» διαζύγιο το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε «όχι, δεν θα έλεγα ότι συζητάμε για ‘βελούδινο’ διαζύγιο. Συνεχίζεται η προσπάθεια, υπάρχουν τρία σκέλη, είναι το πλοίο, είναι το τερματικό και είναι το χερσαίο. Εργαζόμαστε ώστε να βρεθεί λύση για να προχωρήσει το έργο. Δεν συζητάμε για ‘βελούδινο’ διαζύγιο.

Από κει και πέρα να αναφέρω κάτι για τη Λάρνακα, διότι ακούω διάφορα. Η εναλλακτική του να τερματίσουμε μια συμφωνία, λόγω του ότι δεν ανταποκρινόταν η εταιρεία σε αυτά που υποσχέθηκε, ήταν να μη γίνει ποτέ τίποτα και κάτι τέτοιο εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Θα ήταν καλύτερα να το αφήσουμε να μη γίνει τίποτα; Αντίθετα, προχωράμε άμεσα, υπάρχει αν διαφέρον και να είστε σίγουροι ότι το έργο θα ξεκινήσει».

Ερωτηθείς για τους εκτεθειμένους εργαζόμενους στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «από την πρώτη μέρα είπα ότι δεν θα υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τους εργαζόμενους, πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της δουλειάς τους μέσα στο πλαίσιο των νέων δεδομένων. Μίλησα και με τον Υπουργό Εργασίας και με τον Υπουργό Μεταφορών, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες, και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση».

Αναφορικά με τις πυρκαγιές στη Λεμεσό και σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πέραν του σχεδιασμού από πλευράς Κυβέρνησης, που φυσικά και υπάρχει, θέλω να ευχαριστήσω τα γειτονικά κράτη. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στην Ιορδανία για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα μας.

Από κει και πέρα, πέραν των 90% των υποθέσεων, όπως έχω ενημερωθεί, έχουν προκληθεί από ανθρώπινο λάθος. Και πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί όλοι. Έχουμε κι εμείς ευθύνη, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, να μην προβαίνουμε σε ενέργειες που δημιουργούν τέτοιου είδους πολύ δύσκολες καταστάσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top