ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάντερ Ντάουνερ: «Να συζητηθούν νέες ιδέες στο Κυπριακό»

Αλεξάντερ Ντάουνερ: «Να συζητηθούν νέες ιδέες στο Κυπριακό»

Θα πρέπει να συζητηθούν νέες και δημιουργικές ιδέες στο Κυπριακό, δήλωσε ο πρώην ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά από την συνάντησή του στα κατεχόμενα με τον Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι εργάστηκε για έξι χρόνια για την επίλυση του προβλήματος και διαπιστώνει πως ακόμη επαναλαμβάνονται οι ίδιες ιδέες. Με τις ίδιες απόψεις δεν μπορείς να φτάσεις κάπου, «γι’ αυτό πρέπει να συζητηθούν νέες και δημιουργικές ιδέες».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ντάουνερ επισκέφθηκε τον Τ/κ ηγέτη στο γραφείο του και είπε ότι είναι ευτυχής που επέστρεψε στην Κύπρο, λέγοντας ότι με τον κ. Τατάρ συζήτησαν για τις ευκαιρίες λύσης του Κυπριακού.

Την χαρά του για την συνάντηση με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης λέγοντας ότι ο Αυστραλός πρώην ΥΠΕΞ είναι έμπειρος στο Κυπριακό, αφού εργάστηκε γι’ αυτό έξι χρόνια και χαρακτήρισε τις απόψεις του για το μέλλον της Κύπρου «σημαντικές».

Στην συνάντηση, είπε, εξήγησε στον κ. Ντάουνερ την νέα του πολιτική, δηλώνοντας ότι μπορούν να ξεκινήσουν νέες και επίσημες διαπραγματεύσεις «με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος».

Η συζήτηση για ομοσπονδία, πρόσθεσε, δεν έχει οδηγήσει σε λύση και οι διαπραγματεύσεις πάνω σε αυτή τη βάση έχουν εξαντληθεί. «Επομένως διαπραγματεύσεις για την ομοσπονδία δεν θα ξεκινήσουν».

Στην συνάντηση, όπως αναφέρεται, παρόντες ήταν ο ειδικός εκπρόσωπος του κ. Τατάρ Γκιουνές Ονάρ, ο ειδικός σύμβουλος για διεθνείς σχέσεις και διπλωματία Χουσεϊν Ισικσάλ, η σύμβουλός του για νομικά ζητήματα, Σουλέν Καραμπατζιάκ, ο υπεύθυνος για τον Τύπο, Κερέμ Χασέρ και ο Τσετίν Ραμαντάν, συμπρόεδρος της «εκστρατείας ελευθερίας και δικαιοσύνης για τη Βόρεια Κύπρο», που γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top