ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Έχει ήδη ανακοινωθεί οικονομική ενίσχυση για αθλητές των Ολυμπιακών»

ΠτΔ: «Έχει ήδη ανακοινωθεί οικονομική ενίσχυση για αθλητές των Ολυμπιακών»

Πρέπει να επενδύσουμε σαφώς περισσότερα στον αθλητισμό δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη ανακοινώσει ειδική οικονομική ενίσχυση, έτσι ώστε οι αθλητές που βρίσκονται πολύ κοντά στο όριο συμμετοχής, να βοηθηθούν να πετύχουν τον στόχο τους και να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προέβη σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη του φιλανθρωπικού αγώνα καλαθόσφαιρας, στο πλαίσιο του Μήνα Telethon 2024 που διεξήχθη στο σωματείο Κεραυνός Στροβόλου. Στον αγώνα συμμετείχε και ο ίδιος ο Πρόεδρος, όπως επίσης και μέλη της Κυβέρνησης, δημοσιογράφοι, αθλητές και άλλοι.

Ερωτηθείς πώς η Κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχω ήδη ανακοινώσει ειδική οικονομική ενίσχυση, έτσι ώστε οι αθλητές μας που βρίσκονται πολύ κοντά στο όριο συμμετοχής, να τους βοηθήσουμε να πετύχουν το στόχο τους να συμμετάσχουν και στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς».

Κληθείς να απαντήσει για το εάν τέτοιες εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, ευαισθητοποιούν το κοινό, είπε «πέραν από τη φιλανθρωπική διάσταση, που είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιου είδους ενέργειες, έχουμε ένα στόχο που τον ανέφερα και κατά την προεκλογική εκστρατεία, και θα τον υλοποιήσουμε, τον υλοποιούμε σε ένα αθλητισμό στην Κύπρο που αλλάζει».

Πρόσθεσε ότι πρέπει γίνουν περισσότερα στον αθλητισμό υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να επενδύσουμε σαφώς περισσότερα, είναι το μέλλον, είναι η νέα γενιά και για αυτό τον λόγο είμαι και εγώ σήμερα εδώ μαζί και με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, ακριβώς για να δείξουμε τη βούληση της Κυβέρνησης να κάνουμε σαφώς περισσότερα στον αθλητισμό».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τον Κεραυνό Στροβόλου για την πρωτοβουλία λέγοντας ότι πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό αγώνα για ενίσχυση της σημαντικής δουλειάς του Telethon.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα βάλει τρίποντο στο σημερινό παιγνίδι, είπε «θα προσπαθήσω».

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Κεραυνού Στροβόλου, Πάρης Παπαέλληνας, ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει και στο παρελθόν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top