LIKE ONLINE

«Η παρέλαση των πλανητών»: Το σπάνιο φαινόμενο που έχει ενθουσιάσει τους επιστήμονες - Δείτε βίντεο

«Η παρέλαση των πλανητών»: Το σπάνιο φαινόμενο που έχει ενθουσιάσει τους επιστήμονες - Δείτε βίντεο

Αυτό το ουράνιο γεγονός θα περιλαμβάνει έξι πλανήτες που φαίνεται να ευθυγραμμίζονται κοντά στην αυγή, αν και μόνο τρεις θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι.

Οι λάτρεις της αστρονομίας θα απολαύσουν μια σπάνια «παρέλαση πλανητών» που πρόκειται να κοσμήσει τον ουρανό. Αυτό το ουράνιο γεγονός θα περιλαμβάνει έξι πλανήτες που φαίνεται να ευθυγραμμίζονται κοντά στην αυγή, αν και μόνο τρεις θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Παρά την εντυπωσιακή περιγραφή του, το φαινόμενο είναι πιο συνηθισμένο από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Ο Dr. James O'Donoghue, πλανητικός αστρονόμος και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξήγησε τις λεπτομέρειες αυτού του γεγονότος. «Θα είστε σε θέση να δείτε τον Άρη, τον Κρόνο και τον Δία», είπε. «Αν έχετε κιάλια και ξέρετε πού να κοιτάξετε, θα μπορέσετε πιθανότατα να δείτε τον Ουρανό, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα να περιμένετε σχεδόν μέχρι την ανατολή του ήλιου - μπορείτε κάλλιστα να το κάνετε νωρίτερα τη νύχτα. Η ουσία είναι ότι μπορείτε να δείτε με γυμνό μάτι μόνο τους μισούς περίπου πλανήτες αυτής της πλανητικής παράταξης».

Δείτε βίντεο:

Η βέλτιστη ημέρα για να παρακολουθήσετε αυτό το θέαμα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική θα είναι η Κυριακή, περίπου μισή ώρα πριν από την ανατολή του ήλιου. Στοχεύοντας σε αυτό το χρονικό πλαίσιο θα μπορούσε επίσης να δοθεί η ευκαιρία να εντοπιστεί ο Ερμής, αν και μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση ακόμη και με κιάλια λόγω του φωτισμού του ήλιου. «Το πρόβλημα είναι ότι ο ήλιος θα φωτίζει τον ουρανό σε εκείνη την περιοχή», πρόσθεσε ο O'Donoghue.

Για όσους είναι εξοπλισμένοι με τηλεσκόπιο, ο εντοπισμός του Ουρανού και του Ποσειδώνα γίνεται πιο εφικτός.

Δείτε βίντεο:

Την Κυριακή, οι πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν με τη σειρά Δίας, Ερμής, Ουρανός, Άρης, Ποσειδώνας και Κρόνος, συνοδευόμενοι από μια ημισέληνο. Μέχρι την Πέμπτη, το φεγγάρι θα έχει απομακρυνθεί από τη μέση, μειώνοντας τη φωτορύπανση και κάνοντας τους πλανήτες πιο ευδιάκριτους.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί



22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top