ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η «Πράσινη» Λεμονάδα της Hermes Airports ενώνει δυνάμεις και επιστρέφει

Η «Πράσινη» Λεμονάδα της Hermes Airports ενώνει δυνάμεις και επιστρέφει

Για δεύτερη χρονιά, η Hermes Airports επαναλαμβάνει την επιτυχημένη πρωτοβουλία της Πράσινης Λεμονάδας ενώνοντας δυνάμεις με την ΚΕΑΝ και την Foody.

Στοχεύοντας σε δράσεις που προάγουν μικρές και μεγάλες πρακτικές κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης, η Hermes Airports επεκτείνει τις συνέργειές της προσθέτοντας νέο στρατηγικό εταίρο την εταιρεία Foody, η οποία θα διαθέτει τις σπιτικές λεμονάδες (συμπυκνωμένες ή έτοιμες για κατανάλωση, 330ml) προς πώληση στην πλατφόρμα της στο Foody Market. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στη στήριξη του Τμήματος Δασών για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ τον ερχόμενο Οκτώβριο θα προσφερθούν στο κοινό δωρεάν δέντρα ή δεντρύλλια για φύτευση για αύξηση του αστικού πρασίνου.

Η Πράσινη Λεμονάδα, ένα project της Hermes Airports, πρωτοξεκίνησε το 2022, όταν προσωπικό της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων μάζεψε τους καρπούς από τα 120 λεμονόδεντρα που υπάρχουν στους εξωτερικούς χώρους του αερολιμένα Λάρνακας. Έπειτα, παραδόθηκαν στο εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό, όπου έγινε παραγωγή σπιτικής λεμονάδας, χωρίς συντηρητικά, η οποία διατέθηκε προς πώληση τόσο στο επιβατικό κοινό σε ποτήρι όσο και στην ευρύτερη κοινότητα του αεροδρομίου. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις χρησιμοποιήθηκαν σε ενέργειες που αφορούσαν στην προστασία του περιβάλλοντος όπως η δωρεά περισσότερων από 1000 δεντρυλλίων και θάμνων στο κοινό ενώ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου κατασκευάστηκε ένα εκπαιδευτικό Drone για πυρκαγιές το όποιο παραχωρήθηκε, επίσης δωρεάν, στο Τμήμα Δασών.

Η Director Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, τόνισε πως «O θετικός αντίκτυπος στο περιβάλλον και η κυκλική οικονομία συγκαταλέγονται στους στόχους μας για την βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσω του project της Πράσινης Λεμονάδας, επιδιώκουμε να δώσουμε πίσω στη Φύση, βοηθώντας το οικοσύστημα με «πράσινες» δράσεις. Υλοποιώντας μια κοινή εκστρατεία τόσο με την Foody όσο και με την ΚΕΑΝ, αποδεικνύεται πως η συλλογικότητα και η συνεργασία προς ένα κοινό όραμα, ενεργεί θετικά και συνεισφέρει και στην αλλαγή κουλτούρας».

Η Χριστιάνα Ποτσίδου, Head of Marketing της Foody, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η εταιρεία μας συνέβαλε σε αυτήν την καινοτόμα εκστρατεία σε συνεργασία με την Hermes Airports και την KEAN. Η πρωτοβουλία για την υποστήριξη του Τμήματος Δασών Κύπρου είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συμβάλλουμε και εμείς σε μια τεράστια προσπάθεια για την πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και στη δημιουργία ενός πιο πράσινου περιβάλλοντος».

Η Μαρία Οδυσσέως, Deputy Marketing Manager της ΚΕΑΝ χαρακτήρισε το project της Πράσινης Λεμονάδας ως «μια εξαιρετική πρωτοβουλία των εργαζομένων του αεροδρομίου Λάρνακας που πραγματικά απογειώνει την ιδέα της κυκλικής οικονομίας. Δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά να μετατρέψουμε τα εκατοντάδες λεμόνια που συγκεντρώθηκαν από τα δέντρα του αεροδρομίου σε λαχταριστή, σπιτική λεμονάδα, όχι διαφορετική από αυτή που φτιάχνουμε δεκαετίες τώρα, ώστε να

διατεθεί για καλό σκοπό. Ο ρόλος μας ως ΚΕΑΝ δεν είναι μόνο να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα στους καταναλωτές μας, αλλά και να εφαρμόζουμε στην πράξη έννοιες όπως η εταιρική κοινωνική ευθύνη και η πράσινη πολιτική προς όφελος του περιβάλλοντος, της ανάπτυξης και της κοινωνίας γενικότερα. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι για την καρποφόρηση τέτοιων αξιέπαινων και ωφέλιμων πρωτοβουλιών». · Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και να παραγγείλετε την Πράσινη Λεμο-νάδα εδώ. Λεπτομέρειες για την δωρεά δέντρων στο κοινό τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανα-κοινωθούν σε κατοπινό στάδιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top