ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία - Νέες προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ για τη χρήση όπλων από τους Ουκρανούς: «Οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες»

Ρωσία - Νέες προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ για τη χρήση όπλων από τους Ουκρανούς: «Οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες»

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αντιμετωπίσουν «μοιραίες συνέπειες», αν δεν λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις της Μόσχας να μην αφήσουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που της δίνει η Ουάσινγκτον προκειμένου να πλήττει στόχους μέσα στη Ρωσία.

Ο Ριαμπκόφ σχολίαζε την απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνει τη χρήση όπλων που η Ουκρανία έλαβε από τις ΗΠΑ προκειμένου να πλήττει στόχους μέσα στη Ρωσία που εμπλέκονται σε επιθέσεις στην ουκρανική επαρχία Χάρκοβο.

«Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους Αμερικανούς ηγέτες να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς που μπορεί να έχουν μοιραίες συνέπειες. Για άγνωστους λόγους, υποτιμούν τη σοβαρότητα της απάντησης που μπορεί να λάβουν», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με τα πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Ρώσος υπουργός αναφέρθηκε σε σχόλια που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είπε πως οι χώρες του ΝΑΤΟ παίζουν με τη φωτιά και κινδυνεύουν να προκαλέσουν μια βαθύτερη παγκόσμια σύγκρουση - μια σειρά προειδοποιήσεων από τη Μόσχα σχετικά με τον κίνδυνο σοβαρής κλιμάκωσης.

«Καλώ αυτά τα πρόσωπα (στις ΗΠΑ)... να δαπανήσουν κάποιο από τον χρόνο τους, τον οποίο δαπανούν προφανώς σε κάποιου είδους βιντεοπαιχνίδια, κρίνοντας από την ελαφρότητα της προσέγγισής τους, για να μελετήσουν λεπτομερώς τι λέγεται από τον Πούτιν», είπε ο Ριαμπκόφ.

Ο Πούτιν έχει απευθύνει «μια πολύ σημαντική προειδοποίηση και αυτή πρέπει να ληφθεί [υπόψη] με τη μέγιστη σοβαρότητα», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν είπε πως η Δύση θα εμπλακεί απευθείας με τη χρήση όπλων της από την Ουκρανία για πλήγματα βαθιά μέσα στο έδαφος της Ρωσίας, επειδή αυτές οι επιθέσεις θα απαιτούσαν τη βοήθεια των δορυφόρων, των υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού της.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως το ΝΑΤΟ έχει δικαίωμα να βοηθήσει την Ουκρανία να υποστηρίξει το δικαίωμά της να υπερασπιστεί τον εαυτό της και πως αυτό δεν καθιστά το ΝΑΤΟ μέρος στη σύγκρουση.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Ριαμπκόφ είπε πως οι απόπειρες του Κιέβου να επιτεθεί σε ρωσικά συστήματα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης θα αντικρουστούν και πως η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ασύμμετρα σε τέτοιες κινήσεις.

Πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του Κιέβου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έθεσε στο στόχαστρο ένα ραντάρ μεγάλης εμβέλειας βαθιά μέσα στο έδαφος της Ρωσίας, το οποίο είναι τμήμα του ρωσικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για πυρηνική επίθεση.

Εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως οι συζητήσεις σχετικά με το αν θα επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot πάνω από ρωσικό έδαφος δείχνουν πως η Δύση βρίσκεται σε πορεία κλιμάκωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία θα λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τέτοιες απειλές, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top