ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεν. Εισαγγελέας: Αναμένει στωικά την απόφαση του Δικαστηρίου για τον Ελεγκτή

Γεν. Εισαγγελέας: Αναμένει στωικά την απόφαση του Δικαστηρίου για τον Ελεγκτή

Σε ερώτηση για το τι αναμένει σε σχέση με την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου για την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο κ. Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά, ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε ότι «όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, δεν θεωρώ σωστό από τη στιγμή που μια υπόθεση τόσο σοβαρή βρίσκεται στο δικαστήριο να γίνονται οποιεσδήποτε δηλώσεις για το τι αναμένουμε και το τι θα γίνει στη συνέχεια».

Πρόσθεσε ότι την Τετάρτη θα δοθεί η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου για το κατά πόσο ο Γενικός Εισαγγελέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην αίτηση αυτή και ανάλογα με την έκβαση της απόφασης αυτής θα προχωρήσει η υπόθεση όπως προγραμματίζεται, εάν βεβαίως η απόφαση είναι ότι δικαιούται ο Γενικός Εισαγγελέας να προχωρήσει.

Ερωτηθείς, επίσης, σε ποια πορεία βρίσκονται οι υποθέσεις που αφορούν επιθέσεις σε δημόσιους κατήγορους, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί για το εάν έχουν βρεθεί οποιαδήποτε στοιχεία για τις επιθέσεις, επισημαίνοντας ότι οι επιθέσεις εναντίον ανθρώπων που απλά κάνουν τη δουλειά τους είναι καταδικαστέες. «Οι διαβεβαιώσεις που είχα από την Αστυνομία είναι ότι θα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εντοπίσουν (τους δράστες), αλλά και να λάβουν και μέτρα για να προστατεύσουν τους συναδέλφους», ανέφερε.

Επιπρόσθετα, σε ερώτηση εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με τα αιτήματα των δημοσίων κατήγορων για μισθολογική αναβάθμιση, ο κ. Σαββίδης είπε ότι έχει αποστείλει επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών και αναμένει ότι το θέμα θα τύχει χειρισμού από την Κυβέρνηση. «Όπως έχω υποσχεθεί, η ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας είναι δίπλα στους δημόσιους κατήγορους για ικανοποίηση των αιτημάτων τους», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top