ΥΓΕΙΑ

Εσείς το ξέρατε; Τα 5 σημεία που θέλουν αντηλιακό και συνήθως το ξεχνάμε

Εσείς το ξέρατε; Τα 5 σημεία που θέλουν αντηλιακό και συνήθως το ξεχνάμε

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν τους περισσότερους καρκίνους του δέρματος λαμβάνοντας μέτρα για να προστατευθούν από την κυτταρική βλάβη που προκαλούν αυτές οι ακτίνες.

Η συνεργάτιδα της Cleveland Clinic, δρ. Jennifer Lucas, επισημαίνει 5 σημεία του σώματος που ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό και γιατί αυτό είναι κακό.

1. Αυτιά

Τα αυτιά είναι η 3η πιο κοινή θέση για καρκίνους του δέρματος! Οι καρκίνοι του δέρματος μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε μέρος του αυτιού, ακόμα και στο έσω μεσαίο τμήμα του, μια περιοχή που είναι σχετικά προστατευμένη από τον ήλιο.

“Να θυμάστε, ότι ακόμα και όταν οδηγείτε στο αυτοκίνητό σας, οι ακτίνες του ήλιου χτυπούν τα αυτιά σας από τα παράθυρα και η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη”, επισημαίνει η δρ. Lucas.

2. Βλέφαρα

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα βλέφαρά σας είναι να φοράτε γυαλιά ηλίου. Αλλά αν προσπαθείτε να αποφύγετε τις γραμμές μαυρίσματος στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ματιών που περιέχει παράγοντα αντηλιακής προστασίας (SPF), ένα αντηλιακό στικ ή/και ένα από τα αντηλιακά με μεταλλικά φίλτρα, όπως διοξείδιο του τιτανίου ή οξείδιο ψευδαργύρου.

“Οι περισσότεροι δεν σκέφτονται την έκθεση των βλεφάρων στον ήλιο, αλλά οι καρκίνοι του δέρματος σε αυτήν την περιοχή μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστούν”, λέει η δρ. Lucas.

3. Χείλη

Ένα βάλσαμο για τα χείλη που περιέχει SPF θα τα προστατεύσει επαρκώς. Φροντίστε να εφαρμόζετε ξανά και ξανά εάν τρώτε ή πίνετε. Οι καρκίνοι του δέρματος των χειλιών εμφανίζονται συχνότερα σε άνδρες άνω των 50 ετών με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Το κάτω χείλος είναι περίπου 12 φορές πιο πιθανό να προσβληθεί, λόγω της μεγαλύτερης έκθεσής του στο ηλιακό φως.

4. Πέλματα

Ένα παχύ στρώμα νεκρών κυττάρων του δέρματος προστατεύει τις πατούσες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Αλλά η επάνω πλευρά του πέλματος βλέπει απευθείας τον ήλιο όταν είστε στην παραλία ή όταν φοράτε σαγιονάρες και άλλα ανοιχτού τύπου παπούτσια. Αυτό καθιστά αυτήν την περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη στις ακτίνες του ήλιου.

5. Τριχωτό της κεφαλής

Τα μαλλιά είναι ένα στρώμα προστασίας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, αλλά δεν αποτελεί απόλυτη προστασία. Το τριχωτό της κεφαλής (ειδικά αν είστε φαλακρός ή με αραίωση τριχών) είναι πάντα έκθετο στον ήλιο. Αν δεν θέλετε να φοράτε καπέλο, βάλτε οπωσδήποτε αντηλιακό.

“Μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας λιπαρά και θαμπά, αλλά χρειάζεστε αυτό το στρώμα κάλυψης να αγγίζει το δέρμα του κεφαλιού. Ίσως να προτιμήσετε ένα αντηλιακό με βάση το gel για να καλύψετε και να προστατέψετε αυτή την περιοχή πιο αποτελεσματικά. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατέψετε το τριχωτό της κεφαλής είναι να φοράτε ένα καπέλο με φαρδύ γείσο”, είπε η δρ. Lucas.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top