ΕΛΛΑΔΑ

Λεφτά, μετοχές, super car και μεγάλα χρέη στον πίνακα που παρουσίασε ως «Πόθεν Έσχες» ο Κασσελάκης

Λεφτά, μετοχές, super car και μεγάλα χρέη στον πίνακα που παρουσίασε ως «Πόθεν Έσχες» ο Κασσελάκης

Έναν μονοσέλιδο πίνακα παρουσίασε αντί «Πόθεν Έσχες» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Στον πίνακα αυτόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει τα εισοδήματά του, τα ακίνητά του, τα δάνειά του και τα επενδυτικά προΐόντα που διαθέτει με εκείνα του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχιση σε σχέση με την προέλευση της περιουσίας του.

Μάλιστα, η ιδιότυπη αυτή «δήλωση Πόθεν Έσχες» δεν συνοδεύεται από παραστατικά, ούτε από τη φορολογική δήλωση που προφανώς είχε καταθέσει στις φορολογικές Αρχές των ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης και η οποία υποχρεωτικά συνοδεύει τη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώνει ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα με χυμούς στις Σπέτσες.

Δηλώνει επίσης τη συμμετοχή του μέσω της Osios στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν από την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά «την εταιρεία της αλλοδαπής» - δηλαδή την Osios LLC, η οποία έχει έδρα την πολιτεία του Ντέλαγουερ και υπάγεται στο προνομιακό φορολογικό καθεστώς της - ολοκληρώθηκε η μεταβίβασή της στις αρχές του 2024.

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης της υποψηφιότητάς του για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης είχε φτιάξει το προφίλ του αυτοδημιούργητου νέου επιχειρηματία, ο οποίος δεν έχει ανάγκη να εργαστεί ποτέ ξανά στη ζωή του, τόσο εκείνος, όσο και ο σύζυγός του, Τάιλερ ΜακΜπεθ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πίνακα με την περιουσία του, όπως είχαν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ο κ.Κασσελάκης είχε εισοδήματα 2,067 εκατ δολάρια και δανειακές υποχρεώσεις 1.831 εκατ. -που περιλαμβάνουν ακόμη και φοιτητικό δάνειο περίπου 150.000 δολαρίων του κ.Μακ Μπεθ.

Δηλώνει συμμετοχή σε τρεις εταιρείες με κεφάλαιο εισφοράς 727. 394 δολάρια, συμμετοχή σε επενδυτικά προϊόντα αξίας 3.040 εκατ. δολαρίων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ιδιοκτήτης τριών ακινήτων -δεν περιλαμβάνεται το νέο του διαμέρισμα στο Κολωνάκι, αφού αποκτήθηκε στις αρχές του 2024.

Έτσι, ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη έναν συνοπτικό πίνακα για το 2023, στον οποίο κάνει λόγο για εισόδημα 2,067 εκατομμύρια δολάρια, για οφειλές 1,831 εκατ. δολάρια επενδυτικά προϊόντα 3,040 εκατ. δολάρια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώνει ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα με χυμούς στις Σπέτσες.

Δηλώνει επίσης τη συμμετοχή του μέσω της Osios στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν από την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά «την εταιρεία της αλλοδαπής» - δηλαδή την Osios LLC, η οποία έχει έδρα την πολιτεία του Ντέλαγουερ και υπάγεται στο προνομιακό φορολογικό καθεστώς της - ολοκληρώθηκε η μεταβίβασή της στις αρχές του 2024.

Ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στο αφήγημα που ο ίδιος είχε παρουσιάσει στις 29 Αυγούστου του 2023 όταν ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επανέλαβε τα περί «παραδικαστικού» που χτύπησε την οικογένειά του, όπως και ότι εξ αυτού υποχρεώθηκε να φύγει στις ΗΠΑ έχοντας λάβει μία υποτροφία. Ωστόσο, παρέλειψε να αναφερθεί στην πώληση της πολυτελούς οικίας της οικογένειάς του, στην Εκάλη, που είχε αγοραστεί από οικογενειακή offshore και στην πώλησή της, λίγους μήνες πριν από την αναχώρησή του για τη συνέχιση των σπουδών του, η οποία είχε αποφέρει περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ στην οικογένεια, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ.


Δείτε τον πίνακα που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης:

 


Τι περιλαμβάνει η αρχική δήλωση Πόθεν Έσχες που όφειλε να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Στην περίπτωση, που ένα πρόσωπο καθίσταται υπόχρεο καταβολής Πόθεν έσχες, τότε υποβάλλει αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης,η οποία περιλαμβάνει, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος:

- τα περιουσιακά στοιχεία ημεδαπής και αλλοδαπής κατά την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας του υπόχρεου, και των ανήλικων τέκνων αυτού,

- την αξία και

- τον τρόπο κτήσης τους.

Η υποχρέωση υποβολής αρχικής Δ.Π.Κ. πρέπει να εκπληρωθεί εντός 90 ημερών από την ημερομηνία απόκτησης ιδιότητας του κεφαλαίου Β του ν.5026/2023 (αρθρο.3-αρθρο 16), όπως ισχύει.

Με βάση, όμως, το Άρθρο 21 του τον ν.5026/2023, που καθορίζει τον τρόπο υποβολής, “ στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, οι οποίες ελέγχονται υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα, επισυνάπτονται ηλεκτρονικά τα αναγκαία έγγραφα, εφόσον αυτά δεν έχουν επισυναφθεί αυτόματα, σύμφωνα με την παρ. 7. Η επισύναψη γίνεται άπαξ κατά την υποβολή της αρχικής δήλωσης και όποτε υπάρχουν μεταβολές κατά την υποβολή κάθε ετήσιας δήλωσης, από τα οποία προκύπτει η δηλούμενη περιουσιακή κατάσταση και ειδικότερα:


α. Συμβόλαια των ακινήτων, όταν πρόκειται για ακίνητα που είτε δεν περιλαμβάνονται στη μεταφορά κατά την παρ. 6 είτε δεν επιλέχθηκε να μεταφερθούν κατά την παρ. 6,

β. βεβαιώσεις επενδυτικών προϊόντων και χαρτοφυλακίων χρηματοοικονομικών προϊόντων, όπως αυτά περιγράφονται στην περ. γ` της παρ. 1 του άρθρου 20, που κατ` ελάχιστον περιλαμβάνουν το όνομα του χειριστή της μερίδας, το όνομα των προϊόντων, το κόστος

κτήσης και την αποτίμηση αυτών,

γ. βεβαιώσεις ή παραστατικά για κάθε είδους χρηματιστηριακά ή ασφαλιστικά προϊόντα και συμμετοχές σε κεφάλαια επιχειρηματικών ή επενδυτικών συμμετοχών (funds) και καταπιστευμάτων (trusts),

δ. παραστατικά των ημεδαπών ή αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων ή εταιρειών μίσθωσης θυρίδων από τα οποία αποδεικνύεται η μίσθωση θυρίδων,

ε. άδειες κυκλοφορίας οχημάτων οποιασδήποτε χρήσης, καθώς και πλωτών και εναέριων μεταφορικών μέσων, και, σε περίπτωση απόκτησης ή εκποίησης των πιο πάνω μέσων κατά τη διάρκεια του χρόνου που αφορά η δήλωση, επιπλέον παραστατικά αγοράς ή πώλησης,

στ. παραστατικά για συμμετοχή σε κάθε είδους εταιρεία ή επιχείρηση,

ζ. παραστατικά από τα οποία προκύπτουν οι δανειακές υποχρεώσεις της παρ. 2 του άρθρου 20, μόνο για τις δηλώσεις των υπόχρεων του άρθρου 4, της περ. α` του άρθρου 6 και της περ. α` της παρ. 1 του άρθρου 8,

η. παραστατικά αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών από τα οποία προκύπτουν τα υπόλοιπα κάθε είδους καταθέσεων που τηρούνται στην αλλοδαπή.


Δείτε εδώ μία κανονική φόρμα Πόθεν Έσχες

 

Η συνήθης επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»

Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε και έναν δεύτερο πίνακα, στον οποίο επιχειρεί να συγκρίνει τα δικά του εισοδήματα του 2023, με εκείνα του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2021 και στη συνέχεια διάνθισε την ομιλία του με μία επίθεση στο «Πρώτο Θέμα». Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το καθεστώς έβαλε ένα ολόκληρο σύστημα να ρίχνει λάσπη καθημερινά πάνω μου.

Για να κολλήσει η ρετσινιά πάνω μου. Και είναι έτοιμο να συνεχίσει.

Το Μαξίμου περιμένει τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων για να δώσει ψέματα και λάσπη στο Πρώτο Θέμα. Εδώ δεν ντράπηκε να του δώσει μονταρισμένο υλικό για τις ψυχές που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη, θα διστάσει να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα ενός πολιτικού τους αντιπάλου;

Ενημερώνω λοιπόν, όλο αυτό το σάπιο σύστημα: Θα είμαι εδώ, όρθιος.

Δε θα σας επιτρέψω να με σπιλώσετε. Η λάσπη σας επιστρέφεται» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί



22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top