ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θες να ταξιδέψεις; Ενισχύθηκε το πτητικό πρόγραμμα - Αυτοί είναι οι νέοι προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι

Θες να ταξιδέψεις; Ενισχύθηκε το πτητικό πρόγραμμα - Αυτοί είναι οι νέοι προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι

Μπήκε δυναμικά η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν, με αρκετούς να σπεύδουν να κλείσουν τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, την στιγμή που έχει ενισχυθεί η αεροπορική συνδεσιμότητα.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Director Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας, Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, αναφορικά με το αν ενισχύθηκε η συνδεσιμότητα ενόψει της έναρξης της φετινής τουριστικής σεζόν, απάντησε ότι η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε ήδη από το τέλος Μαρτίου με θετικό πρόσημο.

«Σε ό,τι αφορά τον Μάιο υπήρξαν πολύ καλοί δείχτες πληρότητας που έφτασαν το 83% ενώ ο μήνας ολοκληρώθηκε με περισσότερους από ένα εκατομμύριο αφικνούμενους και αναχωρούντες επιβάτες. Παρ’ όλες τις γεωπολιτικές προκλήσεις και τα τεχνικά προβλήματα που υπήρξαν σε κάποια αεροσκάφη και τα οποία βελτιώθηκαν σημαντικά, φαίνεται πως εκτός απροόπτου θα ξεπεράσουμε την περασμένη χρονιά όπου σημειώθηκε το καλύτερο ρεκόρ που καταγράφηκε ποτέ στα αεροδρόμια της χώρας μας», επεσήμανε.

Ερωτηθείσα πόσες αεροπορικές εταιρείες εκτελούν πτήσεις και σε πόσες χώρες, η κα. Κουρούπη, δήλωσε πως η συνδεσιμότητα της Κύπρου έχει πλέον ενισχυθεί σημαντικά με 55 αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν 38 χώρες και περισσότερα από 150 δρομολόγια.

Την ίδια στιγμή, έχουν προστεθεί νέα προγράμματα καθώς και πτήσεις σε νέους προορισμούς.

«Στο καλοκαιρινό πτητικό πρόγραμμα υπάρχουν 6 νέοι προορισμοί: Λάρνακα- Ράντομ, Λάρνακα-Μπέλφαστ, Λάρνακα-Κως, Λάρνακα-Νάντ, Πάφος-Λίβερπουλ, Πάφος-Ταλίν. Παράλληλα, με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό για την καλοκαιρινή περίοδο οι αερογραμμές προγραμματίζουν ένα σημαντικό αριθμό πτήσεων με μέσο όρο τις 123 πτήσεις την ημέρα ενώ οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις ξεπερνούν τα 9,5 εκατομμύρια», επεσήμανε η κα. Κουρούπη.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν χώρες από τις οποίες καταγράφεται αύξηση στις αφίξεις, η κα. Κουρούπη σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε στοχεύσει σε αύξηση κι άλλων αγορών, πέραν των παραδοσιακών.

«Πρόκειται για αγορές που καταγράφουν μια δυναμική όπως αυτή της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας αλλά και χώρες της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν τόσο οι επαφές μας με τις αεροπορικές εταιρίες όσο και τα νέα σχέδια κινήτρων προς τις αερογραμμές. Επιπρόσθετα, την τελευταία τριετία σε συνεργασία με άλλους φορείς του τουρισμού έχουμε επενδύσει σε διαδικτυακές καμπάνιες οι οποίες στοχεύουν δυνητικούς επισκέπτες αναδεικνύοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την αυθεντικότητα των εμπειριών που προσφέρει η Κύπρος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ξεκίνησε να επανέρχεται στην Κύπρο και ο Ισραηλινός τουρισμός.

«Η Ισραηλινή αγορά φαίνεται να επανακάμπτει με πολύ σταθερούς ρυθμούς ενώ καταγράφονται αυξημένοι δείχτες πληρότητας. Συγκεκριμένα, αυτή την περίοδο έχουμε 8 ημερήσιες πτήσεις και αρκετούς επισκέπτες επομένως είμαστε κοντά στα δεδομένα που είχαμε πέρσι, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος», είπε καταληκτικά η κα. Κουρούπη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top