ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική Κυβέρνηση: «Πρεσάρισμα» στον Κασσελάκη για το excel με την περιουσία του και την παραδοχή παρανομίας

Ελληνική Κυβέρνηση: «Πρεσάρισμα» στον Κασσελάκη για το excel με την περιουσία του και την παραδοχή παρανομίας

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να δώσει στη δημοσιότητα μια σύνοψη της περιουσιακής του κατάστασης με ένα μονοσέλιδο excel λειτούργησε ως… βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα «πρέσαρε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το πόθεν έσχες του.

Και πλέον, σύμφωνα με την εκτίμηση κυβερνητικών στελεχών, φέρνει τον κ. Κασσελάκη σε θέση άμυνας, καθώς, τόσο αυτός όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα καλούνται ως το «φίνις» της προεκλογικής περιόδου να απαντούν σε ερωτήματα για την «ταμπακιέρα» και το «πόθεν» της περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου από την ομιλία Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ποινικό αδίκημα, ήτοι τη συμμετοχή του σε εταιρία της αλλοδαπής έως τους πρώτους μήνες του 2024. Πρόκειται για την εταιρία OSIOS LLC, η οποία έγινε γνωστή από τη δανειοδότηση των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των Χριστουγέννων και η οποία εμφανιζόταν να έχει έδρα το Μαϊάμι των ΗΠΑ.

 

Ο κ. Κασσελάκης χθες παραδέχθηκε χθες ότι διευθέτησε τα της συμμετοχής του τους πρώτους μήνες του 2024, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση του ποσοστού του, καθώς το τρέχουν έτος δεν περιλαμβάνεται στη δήλωση που παρουσίασε χθες. Από την κυβέρνηση, πάντως, λένε ότι ότι παρέβη τον νόμο και μάλιστα τον αυστηρότερο νόμο που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016, καθώς δεν μεταβίβασε τα εταιρικά του μερίδια εντός δύο μηνών από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Στην κυβέρνηση, παράλληλα, στέκονται και στο γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δεν παρουσιάζει λεπτομέρειες των συναλλαγών του και τα πλήρη στοιχεία, επικαλούμενος έγγραφα που θα έρθουν… από το αμερικανικό IRS και τα οποία έχει ζητήσει.

Δείτε το Excel που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δανεικά ή κάτι άλλο;

Επί της ουσίας του «πόθεν έσχες» του κ. Κασσελάκη, κυβερνητικά στελέχη, πάντως, πηγαίνουν αρκετά βήματα πιο κάτω, αφήνοντας αιχμές για την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι από την κυβέρνηση διερωτώνται τίνι τρόπω ο κ. Κασσελάκης διάγει πολυτελή βίο με τον τρόπο που το κάνει. «Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;», ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κυβερνητικά στελέχη ήγειραν αρκετά ερωτήματα για το lifestyle του κ. Κασσελάκη, όταν αποκαλύπτονται βάσει της έκθεσης περιουσιακής κατάστασης ένας υψηλός δανεισμός και μικρός όγκος καταθέσεων, παρά το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αξιοσημείωτο portfolio με αμοιβαία κεφάλαια της UBS και μετοχές της εισηγημένης στο χρηματιστήριο Interactive Brokers, εμβέλειας 3 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, κυβερνητικά στελέχη παρατηρούν ότι στο εν λόγω έντυπο δεν αναγράφονται τα εισοδήματα του συζύγου του κ. Κασσελάκη Τάιλερ Μακ Μπεθ, παρά το ότι αναγράφονται σε άλλες στήλες δύο λογαριασμοί με ελάχιστες καταθέσεις του, οι οφειλές του από δύο πιστωτικές κάρτες και το φοιτητικό του δάνειο.

Κινητοποίηση και «άδεια κάλπη»

Μπορεί, πάντως, ο κ. Κασσελάκης να επέλεξε χθες να παίξει στο γήπεδο, τις γραμμές του οποίου χάραξε το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, συνεχίζει με τις δικές του κινήσεις στη σκακιέρα. Χθες, μιλώντας σε συγκέντρωση αυτοδιοικητικών στελεχών, για την οποία πρωτοστάτησε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση απέναντι στην αποχή και απέναντι στην αίσθηση ότι δεν διακυβεύεται τίποτα το ιδιαίτερο στην κάλπη, με δεδομένο ότι την επομένη θα υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο.

«Όλοι οι παλιοί και έμπειροι γνωρίζουν καλά ότι η κάλπη είναι άδεια την ημέρα των εκλογών και, βέβαια, πρέπει να παλεύουμε μέχρι να πέσει και η τελευταία ψήφος», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, με τις εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου σε αυτή τη φάση να προϊδεάζουν για αποχή άνω του 50% την ερχόμενη Κυριακή. Παράλληλα, όμως, υπάρχει η εκτίμηση ότι τα κοινά, στα οποία απευθύνεται η ΝΔ είναι εκλογικά συνεπή.

Σήμερα, το πρωί λίγο πριν το φινάλε της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει για τη Λάρισα. Εκεί θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας και στη συνέχεια θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με αντικείμενο τα μέτρα αποκατάστασης από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top