ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά στη Γεράσα - Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης, παραμένουν στο σημείο

Έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά στη Γεράσα - Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης, παραμένουν στο σημείο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου, 2024 και ώρα 13:05 στα όρια των κοινοτήτων Αψιού και Γεράσας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 18:00.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου τριών εκταρίων, καλυμμένη με άγρια θαμνώδη βλάστηση με διάσπαρτες συστάδες πεύκου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 70 άτομα του Τμήματος Δασών με 14 πυροσβεστικά οχήματα, έξι προωθητές γαιών και πέντε βυτιοφόρα οχήματα. Επιπρόσθετα, επιχείρησαν από αέρος, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, καθώς και δύο ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς.

Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 13 άτομα και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, η Πολιτική Άμυνα με 12 άτομα και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με πέντε άτομα και δύο πυροσβεστικά οχήματα. Στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης μέλη εθελοντικών ομάδων και κάτοικοι της περιοχής.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Αστυνομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top