ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν: Είναι λογικό ο κόσμος να πιστεύει πως ο Νετανιάχου παρατείνει τον πόλεμο λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων

Μπάιντεν: Είναι λογικό ο κόσμος να πιστεύει πως ο Νετανιάχου παρατείνει τον πόλεμο λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων

«Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο να καταλήξουν στο συμπέρασμα» ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου παρατείνει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων, δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time ο Τζο Μπάιντεν.

«Είναι δύσκολο να πούμε αν θα αλλάξει (ο Νετανιάχου) τη θέση του ή όχι» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης, όταν ρωτήθηκε αν για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για τους ομήρους και εκεχειρίας φταίει η Χαμάς ή το Ισραήλ, κατηγόρησε την παλαιστινιακή οργάνωση, χαρακτηρίζοντας την τελευταία ισραηλινή προσφορά «πολύ γενναιόδωρη». Και πρόσθεσε: «Ο Μπίμπι δέχεται τεράστια πίεση στο θέμα των απαχθέντων, οπότε είναι έτοιμος να κάνει σχεδόν τα πάντα για να τους επιστρέψει στο Ισραήλ».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν ασκεί ρητά τέτοια κριτική στον Νετανιάχου, η οποία μέχρι τώρα μεταφερόταν μέσω κυβερνητικών αξιωματούχων. Παρόμοια κριτική στον Νετανιάχου έχουν ασκήσει μέχρι στιγμής και άλλοι πολιτικοί των Δημοκρατικών και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο, αλλά η δήλωση αυτή του Μπάιντεν είναι ασυνήθιστη και εκφράζει την οργή που αισθάνεται ο Λευκός Οίκος προς τον Νετανιάχου, οκτώ μήνες μετά τον πόλεμο.

Στο άρθρο του Time τονίζεται, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε το Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και αργότερα το βοήθησε να αποκρούσει τις επιθέσεις με πυραύλους και drones από το Ιράν. Ωστόσο, αναφέρει το άρθρο, ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου κατηγορούν τώρα τον Νετανιάχου, μαζί με τη Χαμάς, για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top