Τρεισήμισι ώρες διήρκησε η σύσκεψη για το χαλλούμι - «Διαφάνηκε η έλλειψη εμπιστοσύνης»

Τρεισήμισι ώρες διήρκησε η σύσκεψη για το χαλλούμι - «Διαφάνηκε η έλλειψη εμπιστοσύνης»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπείες των Συνδέσμου Τυροκόμων, Αγελαδοτρόφων και Αιγοπροβατοτρόφων.

Στη συνάντηση παρέστη η Υπουργός Γεωργίας, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και άλλοι παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη, η οποία διήρκησε περίπου τρεισήμισι ώρες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε ότι κατά τη σύσκεψη «ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Αυτό που διαφάνηκε ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης, η οποία προφανώς οφείλεται και στην προϊστορία του όλου θέματος.

Ο διάλογος θα συνεχιστεί, θα διεξαχθεί ένας νέος κύκλος συναντήσεων υπό την Υπουργό Γεωργίας.

Αυτό που έχει καταστεί σαφές και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτοί που είναι και παραμένουν οι στόχοι της Κυβέρνησης, είναι η διαφύλαξη του χαλουμιού ως ΠΟΠ  και η διατήρηση του ως το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, έχουμε μια μεταβατική περίοδο μέχρι το 2029 και θέλουμε να διαφυλάξουμε την ομαλότητα κατά αυτή την περίοδο.

Αυτοί οι δύο στόχοι είναι η πυξίδα της Κυβέρνησης στην οποίαν παραμένει αταλάντευτη. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας και οι αποφάσεις μας θα ληφθούν μέσα σε αυτό τον άξονα».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για τις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν και μέχρι πότε θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θα γίνουν πολύ σύντομα, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης θα ληφθούν με αυτό τον γνώμονα: τους δύο άξονες που προανέφερα». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE