ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλωνίζουν την Κύπρο τα κομματικά επιτελεία - Υποψήφιοι και Κομματάρχες σε ρόλο influencers

Αλωνίζουν την Κύπρο τα κομματικά επιτελεία - Υποψήφιοι και Κομματάρχες σε ρόλο influencers

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου. Κόμματα και υποψήφιοι τρέχουν κυριολεκτικά για το τελευταίο εκατοστάρι, αφού η προεκλογική εκστρατεία λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 7 Ιουνίου.

Από τις πλατείες και τα μπαράκια, τα εστιατόρια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο οι Αρχηγοί των κομμάτων όσο και οι υποψήφιοι, στέλνουν τα δικά τους τελικά μηνύματα, σε μία προσπάθεια να πείσουν τους αναποφάσιστους και τους δυσαρεστημένους πολίτες, να πάνε να ψηφίσουν.

Μηνύματα για μια ισχυρή Ευρώπη, αλλά και μηνύματα που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών όπως η ακρίβεια και το μεταναστευτικό, επιλέγουν οι υποψήφιοι. Σε μια προσπάθεια να αλιεύσουν όσες περισσότερες ψήφους, τα κομματικά επιτελεία έχουν ριχτεί στη μάχη των εντυπώσεων με βιντεάκια στα Social media και με πληρωμένες διαφημίσεις. 

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου στέλνει μήνυμα προς κάθε Συναγερμικό, δίνοντας τη διαβεβαίωση πως τα μηνύματα που της μεταφέρονται καθημερινά, θα είναι ο οδηγός για να αλλάξουν, όσα απογοητεύουν. Οι εκλογές αναφέρει, δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου απευθύνεται στους πολίτες, για να πετύχουμε όπως αναφέρει, πραγματική αλλαγή στις ζωές όλων μας, ενώ τα τελικά μηνύματα προς τους ψηφοφόρους αναμένεται ότι θα στείλουν και τα κόμματα ΔΗΚΟ ΕΛΑΜ ΕΔΕΚ ΔΗΠΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και VOLT.

Νίκος Χριστοδουλίδης: Θέλουμε μια πιο ισχυρή Ευρώπη

Σε μαζική συμμετοχή στις Ευρωεκλογές κάλεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποδεικνύοντας ότι «θέλουμε μια πιο ισχυρή Ευρώπη, πιο ανταγωνιστική, στρατηγικά αυτόνομη ΕΕ και όλα αυτά είναι που θα μας απασχολήσουν την επόμενη πενταετία».

Ερωτηθείς τι αναμένει από τις Ευρωεκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «έχω πολλές φορές δηλώσει ότι η ένταξη μας στην ΕΕ ήταν η σημαντικότερη επιτυχία από της ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημείωσε ότι «αν μπορώ να στείλω ένα μήνυμα στον κυπριακό λαό με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής για ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι: η όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή από πλευράς των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα, ανάμεσα σε πολλά άλλα, στις Βρυξέλλες για τη σημασία της Ευρώπης. Άρα, καλώ όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή την πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία.

Το διακύβευμα για τους Ευρωπαίους πολίτες λίγο πριν από την κάλπη

373 εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες στις 27 χώρες της ΕΕ από τις 6 μέχρι τις 9 Ιουνίου, για να εκλέγουν 720 νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το διακύβευμα για τους πολίτες της κάθε χώρας, είναι ανάλογα με τα εγχώρια προβλήματα, όπως η ακρίβεια, η ανεργία, το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή.

Το μεγάλο ζήτημα ωστόσο, είναι κατά πόσο σε αυτές τις Ευρωεκλογές, θα αλλάξει το ισοζύγιο δυνάμεων εντός του ευρωκοινοβουλίου, λόγω της ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων από τη μια και της συρρίκνωσης  των κεντρώων κομμάτων από την άλλη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top