ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένσταση Γεν. Ελεγκτή: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου - Όλα ανοιχτά για τη συνέχεια της υπόθεσης για παύση του

Ένσταση Γεν. Ελεγκτή: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου - Όλα ανοιχτά για τη συνέχεια της υπόθεσης για παύση του

Την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρήσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά, θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου σήμερα Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας στις 29 Μαΐου, οι συνήγοροι των δύο πλευρών παρουσίασαν στο πλαίσιο των αγορεύσεών τους τις θέσεις τους επί των σημείων της προδικαστικής ένστασης που υπέβαλε η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή.

Στην αγόρευσή του, ο συνήγορος του Γενικού Ελεγκτή Τζο Τριανταφυλλίδης εξέφρασε τη θέση ότι η υπό εκδίκαση υπόθεση είναι καινοφανής καθότι δεν έχει συζητηθεί προηγουμένως και δεν υπάρχει προηγούμενη σχετική απόφαση για ένα σοβαρό συνταγματικό και θεσμικό, όπως το αποκάλεσε, ζήτημα.

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, ο δικηγόρος Γιώργος Βαλιαντής διατύπωσε αρχικά τη θέση ότι δεν απαιτείται η έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη νομιμοποίηση του αιτήματος απόλυσης από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου Αντώνης Λιάτσος είπε ότι το Συμβούλιο θα ανακοινώσει την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση την προσεχή Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ., και κάλεσε όλες οι πλευρές να είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο.

Πάντως σε δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή Γιώργου Σαββίδη την περασμένη Δευτέρα, σε ερώτηση για το τι αναμένει σε σχέση με την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου για την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην υπόθεση που έχει καταχωρήσει ο κ. Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά, ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε ότι «όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, δεν θεωρώ σωστό από τη στιγμή που μια υπόθεση τόσο σοβαρή βρίσκεται στο δικαστήριο να γίνονται οποιεσδήποτε δηλώσεις για το τι αναμένουμε και το τι θα γίνει στη συνέχεια».

Πρόσθεσε ότι την Τετάρτη θα δοθεί η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου για το κατά πόσο ο Γενικός Εισαγγελέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην αίτηση αυτή και ανάλογα με την έκβαση της απόφασης αυτής θα προχωρήσει η υπόθεση όπως προγραμματίζεται, εάν βεβαίως η απόφαση είναι ότι δικαιούται ο Γενικός Εισαγγελέας να προχωρήσει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top