ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακού για Μονή Αββακούμ: «Αν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος είχε άποψη για το θέμα θα παρέμβαινε και θα τελείωνε η υπόθεση»

Κυριακού για Μονή Αββακούμ: «Αν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος είχε άποψη για το θέμα θα παρέμβαινε και θα τελείωνε η υπόθεση»

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού για το ζήτημα της Μονής Αββακούμ και την αργία των δύο μοναχών.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, «ο Μητροπολίτης έχει εφαρμόσει το άρθρο 80 του καταστατικού χάρτη, που του δίνει το δικαίωμα να παρατείνει την αργία σε ένα θέμα που έχει σκανδαλίσει τους πιστούς κι δικάζεται ακόμη».

«Αν επιστρέψουν στα καθήκοντα τους και παραβιάσουν την απόφαση οι εν αργία Αρχιμανδρίτες, αυτό θα φέρει πιο γρήγορα την απόφαση της ανακριτικής επιτροπής και του συνοδικού δικαστηρίου», σημείωσε ο κ. Κυριακού.

Και εξήγησε ότι «αν γίνει η παραβίαση είναι λόγος καθαίρεσης και η ανακριτική επιτροπή θα προσθέσει και άλλους λόγους για να οδηγηθούν στη καθαίρεση».

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι, «επειδή νιώθουν οι μοναχοί ότι έχουν υποστήριξη κάποιων κατοίκων στο Φτερικούδι νομίζουν ότι θα είναι εύκολη η πρόσβαση, κι αν πάνε θα βρουν εκεί αστυνομική δύναμη έξω από τη Μονή Οσίου Αββακούμ» και πρόσθεσε ότι «θα εκτραχύνουν την κατάσταση».

«Από την στιγμή που η ανακριτική επιτροπή έχει την διαδικασία στα χέρια της, διερωτόμαστε όλοι γιατί καθυστερεί», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «σήμερα λήγει η τρίμηνη αργία και μέσα σε τρεις μήνες με τα στοιχεία που έχουν μπροστά τους δεν θα μπορούσαν να εκδικάσουν την υπόθεση», διερωτήθηκε.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο σημειώνοντας ότι «αν είχε άποψη για το θέμα θα παρέμβαινε και θα τελείωνε όλη αυτή η υπόθεση».

Καταληκτικά δήλωσε πως, «όταν ένας ιερέας είναι σε αργία και πάει να λειτουργήσει, είναι λόγος καθαίρεσης του, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον οικείο Επίσκοπο»

 Δείτε βίντεο: 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top