ΥΓΕΙΑ

Κλιματική αλλαγή: Τα κύματα καύσωνα αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρων τοκετών

Κλιματική αλλαγή: Τα κύματα καύσωνα αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρων τοκετών

Η αυξημένη συχνότητα και ένταση των κυμάτων καύσωνα λόγω της κλιματικής αλλαγής θέτει τις γυναίκες σε υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου και πρώιμου τελειόμηνου τοκετού, απειλώντας την υγεία και την ευημερία των βρεφών τους. Σε αυτό κατέληξε έρευνα με συμμετοχή πολλών ερευνητικών ιδρυμάτων, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύονται στο JAMA Network Open.

Η ανάλυση 53 εκατομμυρίων γεννήσεων από τις 50 πολυπληθέστερες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ κατά την 25ετή περίοδο 1993-2017, έδειξε ότι τα ποσοστά πρόωρων και πρώιμων τελειόμηνων τοκετών αυξάνονταν όταν οι τοπικές θερμοκρασίες ήταν ασυνήθιστα υψηλές για περισσότερες από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες.

Η μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Emory, το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Ρίνο, το Πανεπιστήμιο Yale, το Πανεπιστήμιο της Γιούτα και το Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα που διερευνά τη σχέση μεταξύ ακραίας ζέστης και περιγεννητικής υγείας.

Οι πρόωροι και οι πρώιµοι τελειόµηνοι τοκετοί -ηλικία κύησης λιγότερο από 37 εβδομάδες και λιγότερο από 39 εβδομάδες αντίστοιχα- είναι οι κύριες αιτίες βρεφικής θνησιμότητας και μακροπρόθεσμων προβλημάτων υγείας, όπως από το αναπνευστικό σύστημα, τις νοητικές λειτουργείες και τη συμπεριφορά. Ακόμα και μικρή αύξηση στη συχνότητα αυτών των περιστατικών μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, επεσήμαναν οι ερευνητές.

«Προβλέπουμε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι φέτος και εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής θα αντιμετωπίσουμε περισσότερα κύματα καύσωνα στο μέλλον. Η μελέτη μας δείχνει ότι αυτή η άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να σημαίνει χειρότερα αποτελέσματα για τα βρέφη, επειδή τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα ενδεχομένως να έχουν προβλήματα υγείας και κατ’ επέκταση επιπλέον κόστος στην υγειονομική περίθαλψη» δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Howard Chang, Ph.D., καθηγητής βιοστατιστικής και βιοπληροφορικής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Rollins του Πανεπιστημίου Emory.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top