ΔΙΕΘΝΗ

Πρωθυπουργός της Σλοβακίας: Έτοιμος να επιστρέψει στα καθήκοντά του

Πρωθυπουργός της Σλοβακίας: Έτοιμος να επιστρέψει στα καθήκοντά του

Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, θύμα μιας επίθεσης στα μέσα Μαΐου, δήλωσε σήμερα έτοιμος να επιστρέψει στα καθήκοντά του από τα τέλη Ιουνίου, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook.

Μιλώντας για πρώτη φορά σε βιντεοσκοπημένες δηλώσεις από τότε που πυροβολήθηκε εξ επαφής, ο Φίτσο είπε ότι συγχωρεί τον δράστη και ανακοίνωσε ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει σταδιακά στα καθήκοντά του από τα τέλη Ιουνίου.

«Δεν νιώθω κανένα μίσος προς τον άγνωστο που με πυροβόλησε», επισήμανε ο Φίτσο, σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση του βίντεο, ενώ εμφανίστηκε ήρεμος, αλλά κάνοντας μεγάλες παύσεις.

«Τον συγχωρώ και τον αφήνω να σκεφθεί ό,τι έκανε και γιατί το έκανε», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της σλοβακικής κυβέρνησης αποκάλεσε τον δράστη της επίθεσης εναντίον του έναν ακτιβιστή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει ότι επρόκειτο για έναν «μοναχικό παράφρονα».

«Δεν επρόκειτο για μια επίθεση που διαπράχθηκε από έναν παράφρονα», είπε ο Φίτσο, προσθέτοντας πως ο δράστης «δεν είναι παρά ο αγγελιοφόρος του κακού και του πολιτικού μίσους τα οποία η απογοητευμένη και πολιτικά ανεπιτυχής αντιπολίτευση ανέπτυξαν στη Σλοβακία».

«Τη 15η Μαΐου, ένας Σλοβάκος ακτιβιστής της αντιπολίτευσης επιχείρησε να με δολοφονήσει στη Χάντλοβα, λόγω των πολιτικών απόψεών μου», σημείωσε ο Φίτσο στο βίντεο, συμπληρώνοντας πως το ιατρικό προσωπικό απέτρεψε τα χειρότερα.

Ντυμένος με πουκάμισο κουμπωμένο μέχρι επάνω, έχοντας γυρίσει τα μανίκια του και με τον φακό να τον καταγράφει από τη μέση και πάνω ενώ κάθεται σε μια μαύρη δερμάτινη πολυθρόνα γραφείου με μια κόκκινη κουρτίνα πίσω του, ο Φίτσο φαινόταν να είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός δέχθηκε τέσσερις σφαίρες, έχοντας πυροβοληθεί εξ επαφής, κυρίως στην κοιλιακή χώρα, τη 15η Μαΐου, την ώρα που χαιρετούσε υποστηρικτές του έπειτα από ένα Υπουργικό Συμβούλιο στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία.

Ο φερόμενος ως δράστης, τον οποίο σλοβακικά ΜΜΕ κατονόμασαν ως τον ποιητή Γιουράι Τσίντουλα, 71 ετών, κατηγορείται για απόπειρα φόνου εκ προμελέτης και έχει προφυλακιστεί.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο διακομίστηκε σε ένα νοσοκομείο της πόλης Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Παρέμεινε στο νοσοκομείο, προτού μεταφερθεί σπίτι του για να συνεχίσει εκεί την ανάρρωσή του, την 31η Μαΐου.

«Εάν όλα πάνε όπως προβλέπεται, θα μπορούσα σταδιακά να επιστρέψω στη δουλειά τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου», διευκρίνισε ο ίδιος στο βίντεο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top