ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ρυθμούς Ευρωεκλογών από σήμερα η Ευρώπη - Πρώτοι στο «χορό» οι Ολλανδοί

Σε ρυθμούς Ευρωεκλογών από σήμερα η Ευρώπη - Πρώτοι στο «χορό» οι Ολλανδοί

Η Ευρώπη εισέρχεται από σήμερα σε ρυθμούς Ευρωεκλογών, με την Ολλανδία να είναι η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ που θα ψηφίσει για την ανάδειξη Ευρωβουλευτών.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα προσέλθουν στις κάλπες οι Ιρλανδοί και οι Τσέχοι. Οι ψηφοφόροι των δύο χωρών θα ψηφίσουν και το Σάββατο. Στις 8 Ιουνίου θα προσέλθουν στις κάλπες οι ψηφοφόροι της Σλοβακίας, της Μάλτας και της Λετονίας. Οι Ιταλοί θα προσέλθουν στις κάλπες 8 και 9 Ιουνίου και οι υπόλοιπες χώρες ψηφίζουν την Κυριακή 9 Ιουνίου,συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Κλιμακώνουν την αντιπαράθεση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Λίγο πριν από το άνοιγμα της κάλπης, το προεκλογικό θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη με τα δύο μεγάλα κόμματα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους ως προς το όραμα για την Ευρώπη. Ο Εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει πως «αν ο Συναγερμός θεωρεί ότι με αντιακελισμό θα ανακόψει τις διαρροές του προς το ΕΛΑΜ, τότε θα τον αφήσουμε να συνεχίζει τη φιλότιμη προσπάθεια. Φιλικά υποδεικνύουμε ωστόσο, ότι ο παροξυσμός και ο πανικός γενικότερα δεν ωφελούν. Ούτε χρειάζεται να σπαταλούν μελάνι για να αποδείξουν ότι διαφωνούμε και διαφέρουμε ως προς το όραμά μας για την Ευρώπη. Αυτό είναι δεδομένο. Διότι ο ΔΗΣΥ θέλει μια ΕΕ που συσσωρεύει ιλιγγιώδεις ανισότητες μέσα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και μια ΕΕ που παραδίδεται ολοκληρωτικά στο ΝΑΤΟ και τις πολεμικές βιομηχανίες. Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη θεμελιακά διαφορετική, κοινωνική, ειρηνική και δημοκρατική».

Απαντώντας στο ΑΚΕΛ ο Εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς κάλεσε το κόμμα της Αριστεράς να απαντήσει κατά πόσο πιστεύει στον πλήρη αφορισμό της Ευρώπης, όπως υπέγραψε πρόσφατα με άλλα κομμουνιστικά κόμματα. «Όχι μόνο κρύβεται αλλά καταφεύγει πεισματικά στα ψέματα, στην παραπλάνηση και στην προπαγάνδα. Με τις ακραίες και περιθωριακές τους απόψεις, το ΑΚΕΛ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα θετικό για την πατρίδα μας».

Τελική προεκλογική συγκέντρωση ΔΗΣΥ

Την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση πριν το άνοιγμα της κάλπης, πραγματοποιεί στις 8.00 απόψε ο ΔΗΣΥ, ο οποίος επέλεξε την πλατεία Ελευθερίας. Μετά την ομιλία της Προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου, θα ακολουθήσει συναυλία του Πέτρου Ιακωβίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top