ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντεχνίες ΑΗΚ: Ζητούν άμεση επίλυση σοβαρών θεμάτων - Δεν αποκλείουν τη λήψη μέτρων

Συντεχνίες ΑΗΚ: Ζητούν άμεση επίλυση σοβαρών θεμάτων - Δεν αποκλείουν τη λήψη μέτρων

Την άμεση επίλυση σοβαρών θεμάτων που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα και λειτουργικότητα του Οργανισμού ζητούν οι συντεχνίες της ΑΗΚ, σε επιστολή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Καλούν το ΔΣ να προβεί σε άμεσες ενέργειες εντός επτά ημερών, αναφέροντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείουν τη λήψη απεργιακών μέτρων.

Οι συντεχνίες κάνουν λόγο για σοβαρά θέματα, τα οποία έθεσαν ήδη στο ΔΣ και τα οποία, όπως αναφέρουν, εκτροχιάζουν και του στερούν τη δυνατότητα εκπλήρωσης της αποστολής της ΑΗΚ, που είναι η ασφαλής, η απρόσκοπτη και οικονομικότερη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τους καταναλωτές, καθώς επίσης η έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση τους.

Επισημαίνουν επίσης «την απουσία υγειών εργασιακών σχέσεων στον Οργανισμό, η οποία δυσχεραίνει την επίλυση των Εργασιακών Θεμάτων και επηρεάζει τη λειτουργία του, με αποτέλεσμα να παραμένουν ασυμπλήρωτες οι Δομές του, ακέφαλες οι Δραστηριότητες του και σωρεία εργασιακών θεμάτων να παραμένουν άλυτα». Σημειώνουν ακόμα ότι και θέματα τα οποία έχουν συμφωνηθεί, παραβιάζονται εξόφθαλμα και δεν υλοποιούνται.

Κάνουν λόγο για απαράδεκτες τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Οικονομικών σε μια περίοδο που οι Ρυθμιζόμενες Δραστηριότητες της ΑΗΚ, προσπαθούν να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης.

«Εκτιμούμε ότι, οι αποφάσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού παραμένουν στάσιμες εξαιτίας διαφόρων προφάσεων και κωλυσιεργίας από το Αρμόδιο Υπουργείο, τους Αρμόδιους Φορείς και παραπέμπονται στις Ελληνικές καλένδες, με αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και ορατό τον κίνδυνο επάρκειας και ασφάλειας εφοδιασμού του τόπου», αναφέρεται.

Οι συντεχνίες ζητούν ενέργειες για άμεση άμεση εφαρμογή των υπαρχουσών συμφωνιών και επίλυση της σωρείας εργασιακών θεμάτων που είναι ενώπιων του ΔΣ.

Ζητούν ακόμα γραπτή επικαιροποίηση από το Υπουργείο Ενέργειας της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, της ΡΑΕΚ, αλλά και του ίδιου του Υπουργείου για εγκατάσταση νέων συμβατικών μονάδων στον Η/Σ Δεκέλειας.

Κάνουν επίσης έκκληση για ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης από τη ΡΑΕΚ για εγκατάσταση αποθήκευσης στον Η/Σ Δεκέλειας, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ.

Ζητούν επίσης άμεση δραστηριοποίηση για έγκριση εγκατάστασης κεντρικών συστημάτων αποθήκευσης στα Δίκτυα, που θα επιφέρουν μείωση κόστους στον πολίτη και ευελιξία στο ηλεκτρικό σύστημα, στηρίζοντας τα προγράμματα για ΑΠΕ του Υπουργείου ιδιαίτερα το πρόγραμμα φωτοβολταϊκά για όλους.

Κάνουν επίσης έκκληση για άμεση άρση όλων των εμποδίων, ώστε να μπορέσει η ΑΗΚ Παραγωγή να επενδύσει σε ΑΠΕ ή/και αγορά ενέργειας από ΑΠΕ ή/και αγορά υφιστάμενων αδειοδοτημένων έργων ΑΠΕ.

Οι συντεχνίες κάνουν επίσης λόγο για τοποθετήσεις και αντιδεοντολογικές παρεμβάσεις του Αντιπροέδρου της ΡΑΕΚ, με την ανοχή του Προέδρου της ΡΑΕΚ, τόσο προς την ΑΗΚ, όσο και προς Αρμόδιους Φορείς του Κράτους, που δεν αρμόζουν στο θεσμό για τον οποίο διορίστηκε να υπηρετήσει και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με απάθεια.

Προσθέτουν ακόμα ότι τα μόνα θέματα που συζητούνται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι η έλευση του Φυσικού Αερίου και η Ηλεκτρική Διασύνδεση της Κύπρου με γειτονικά Κράτη ενώ έχει αφεθεί η ουσία, που είναι η επάρκεια και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τα οποία χρειάζονται άμεσες ενέργειες.

Παράλληλα αναφέρουν ότι η η οποιαδήποτε διασύνδεση δεν έχει καμία σχέση και δεν αποτελεί επέκταση των Κρατικών υποδομών Δικτύων, αλλά αφορά ιδιωτικές επενδύσεις που θα κληθεί ο Κύπριος καταναλωτής να προπληρώσει με χαράτσι, αυξάνοντας την τιμή του ηλεκτρισμού άμεσα, χωρίς καμία ένδειξη για τα οφέλη σε βάθος χρόνου για τον καταναλωτή.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top