ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ρεύμα Δημοτικό εν μέσω καύσωνα: Ιδρωμένα και κατακόκκινα τα παιδιά - «Απάνθρωπες οι συνθήκες»

Χωρίς ρεύμα Δημοτικό εν μέσω καύσωνα: Ιδρωμένα και κατακόκκινα τα παιδιά - «Απάνθρωπες οι συνθήκες»

Κάτω από δύσκολες συνθήκες μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό προσπαθούν να αντεπεξέλθουν, στο Δημοτικό σχολείο Άγιος Ανδρέας όπου υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα με μητέρα η οποία μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» , ανέφερε ότι όταν πήγε να παραλάβει το παιδί της από το σχολείο « Τα μωρά ήταν έξω από τις τάξεις σε ένα διάδρομο που έχει ένα μικρό σκέπαστρο, στους 50 βαθμούς Κελσίου».

Όπως ανέφερε μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να βρίσκονται μέσα στην τάξη επειδή επικρατεί ζέστη και η θερμοκρασία εσωτερικά στην αίθουσα έχει ανέβει επικίνδυνα «Δεν δουλεύει τίποτα διότι δεν υπάρχει ρεύμα. Υποφέρουν οι δάσκαλοι και τα μωρά μαζί» .

Η μητέρα περιέγραψε την στιγμή που αντίκρισε το γιο της λέγοντας «Ήταν ολοκόκκινος, τα ρούχα κολλημένα πάνω του....τα μαλλιά το κολλημένα από ιδρώτα... Είναι ζαλισμένο το παιδί »

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού σχολείου Άγιος Ανδρέας, Αριάνα Πετρίδου , ανέφερε ότι εδώ και χρόνια υπάρχει το πρόβλημα με το ρεύμα στο συγκεκριμένο σχολείο και ότι είναι «απάνθρωπες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν»

Σύμφωνα με την κ.Πετρίδου , οι διευθύντριες και οι δασκάλες ενημερώσαν τον Σύνδεσμο Γονέων για την κατάσταση που επικρατεί και ότι είναι αδυνάτον να κάνουν μάθημα. «Η Διεύθυνση παλεύει με ότι έχει» .

Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας , όπως αναφέρει η Πρόεδρος, δεν βοηθάνε την κατάσταση με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος να πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να ενημερώσει γονείς, εάν θέλουν να παραλάβουν τα παιδιά τους, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λιποθυμήσει κάποιο παιδί από τον καύσωνα και την έλλειψη ρεύματος.

Επίσης αναφέρθηκε στο ότι ακόμα και η απόφαση να παραλάβουν γονείς τα παιδιά τους, δεν μπορεί να λειτουργήσει για όλους, καθώς αρκετοί γονείς εργάζονται και «δεν έχουν την ευχέρεια όλοι να μείνουν σπίτι να προσέχουν τα παιδιά τους, επειδή το σχολείο δεν έχει τις σωστές εγκαταστάσεις να μπορούν να λειτουργούν σε περιβάλλον που να είναι παραγωγικό»

 Δείτε το βιντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top