ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Καταδικάζει την επίθεση κατά της Πρωθυπουργού της Δανίας - «Καμία δικαιολογία για τη βία»

ΠτΔ: Καταδικάζει την επίθεση κατά της Πρωθυπουργού της Δανίας - «Καμία δικαιολογία για τη βία»

Η Πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρκισεν είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρα, ο οποίος τη χτύπησε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Κοπεγχάγης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, επικαλούμενο την Αστυνομία και το γραφείο της Πρωθυπουργού.

"Η Πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν χτυπήθηκε από έναν άνδρα το βράδυ της Παρασκευής στο Κούλτορβετ, στην Κοπεγχάγη. Ο άνδρας συνελήφθη", αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις υπηρεσίες της Πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι η Μέτε Φρεντέρικσεν είναι "σοκαρισμένη από το περιστατικό".

Η Αστυνομία της Κοπεγχάγης επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ένα περιστατικό που εμπλέκει την Πρωθυπουργό, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

"Ένα άτομο συνελήφθη γι αυτήν την υπόθεση, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας. Επί του παρόντος, δεν έχουμε άλλα σχόλια ή παρατηρήσεις να κάνουμε", δήλωσε η Αστυνομία στην ανακοίνωση που ανάρτησε στο X.

"Οφείλω να πω ότι αυτό αναστατώνει όσους από εμάς είμαστε κοντά της", δήλωσε ο Δανός Υπουργός Περιβάλλοντος Μάγκνους Χένικε, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Τέτοιου είδους περιστατικό δεν πρέπει να συμβαίνει στην όμορφη, ασφαλή και ελεύθερη χώρα μας".

Το μήνυμα του ΠτΔ

Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter) στα αγγλικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το δικό του μήνυμα για την επίθεση που δέχθηκε η Πρωθυπουργός της Δανίας:

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος και καταδικάζω την αποτρόπαια επίθεση κατά του Δανού πρωθυπουργού χθες το βράδυ. Η αγαπημένη μου φίλη και συνάδελφος Mette Frederiksen @Statsmin . Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση. Δεν υπάρχει θέση και καμία δικαιολογία για τη βία στις δημοκρατικές κοινωνίες μας».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top