ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυπριακή οικονομία: Αναβάθμιση σε BBB+ από τον Fitch Ratings - «Βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης», λέει ο ΠτΔ

Κυπριακή οικονομία: Αναβάθμιση σε BBB+ από τον Fitch Ratings  -  «Βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης», λέει ο ΠτΔ

Ο οίκος Fitch Ratings αναβάθμισε τη πιστοληπτική αξιολόγηση της οικονομίας της Κύπρου σε «BBB+» από «BBB».

Όπως αναφέρει ανάρτηση του Υπουργείου Οικονομικών, ο οίκος Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση για τους πιο κάτω παράγοντες:

-Βελτιωμένες μετρήσεις πίστωσης
-Μειωμένοι κίνδυνοι του τραπεζικού τομέα
-Ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις
-Μειωμένο Δημόσιο Χρέος

ΠτΔ: « Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης με δυναμική πορεία»

Σε γραπτή δήλωση αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον Οικο Αξιολογησης Fitch προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης:

«Η νέα αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Fitch Ratings, που έρχεται να προστεθεί στις διαδοχικές αναβαθμίσεις των τελευταίων 15 μηνών, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης με δυναμική πορεία. Αποτελεί ταυτόχρονα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και αναγνώριση της συνετούς πολιτικής που ακολουθούμε.

Με υπευθυνότητα και μακριά από λαϊκίστικες προσεγγίσεις, θα συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση και στρατηγικό σχεδιασμό, να εφαρμόζουμε πολιτικές που εδράζονται στο τρίπτυχο: δημοσιονομική υπευθυνότητα, σταθερό χρηματοοικονομικό σύστημα και συνεχείς μεταρρυθμίσεις.

Χάρη σε αυτή τη θετική πορεία της οικονομίας και τη δημοσιονομική δυνατότητα του κράτους μπορούμε να υλοποιούμε στοχευμένες παρεμβάσεις, για στήριξη των νοικοκυριών, των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, της μεσαίας τάξης και των επιχειρήσεων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top