ΔΙΕΘΝΗ

Ζαχάροβα: Η Μόσχα δεν διακόπτει τον διάλογο για το πυρηνικό οπλοστάσιο

Ζαχάροβα: Η Μόσχα δεν διακόπτει τον διάλογο για το πυρηνικό οπλοστάσιο

Η Ρωσία θα διατηρήσει ανοικτούς του διαύλους διαλόγου με πυρηνικές δυνάμεις, όμως θα απαντήσει ανάλογα εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν περισσότερα στρατηγικά πυρηνικά όπλα, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Οι δηλώσεις της, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ακολουθούν ανακοίνωση από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες ότι η χώρα θα μπορούσε να προχωρήσει σε αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της.

Αυτό ακριβώς προέτρεψε την ομιλία ενός αξιωματούχου του Λευκού Οίκου που δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να χρειαστεί να αναπτύξουν περισσότερα στρατηγικά πυρηνικά όπλα τα επόμενα χρόνια προκειμένου να αποτρέψουν τις ολοένα και μεγαλύτερες απειλές από τη Ρωσία, την Κίνα και άλλους αντιπάλους.

«Δεν διακόψαμε οποιονδήποτε διάλογο με κανέναν. Δεν κόψαμε κανέναν δεσμό. Παρεμπιπτόντως, δεν κόψαμε ενεργειακούς δεσμούς. Δεν κόψαμε τις πλατφόρμες διαλόγου», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Έχουμε δηλώσει πάντα ότι ακόμα και στις δυσκολότερες καταστάσεις υπάρχει χρόνος για διάλογο… Επομένως, δεν έχει λογική να μας καλούν σε διάλογο, δεν τον έχουμε ποτέ αρνηθεί».

Ο Πρανάι Βάντι, κορυφαίος αξιωματούχος για τον έλεγχο των όπλων στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σχετικά με «μια πιο ανταγωνιστική προσέγγιση» στον έλεγχο των όπλων.

Αυτό ακριβώς περιγράφει μια αλλαγή πολιτικής που στοχεύει να ασκήσει πιέσεις στη Μόσχα και το Πεκίνο να αναιρέσουν την απόρριψη των αμερικανικών εκκλήσεων για συνομιλίες σχετικά με τον περιορισμό των οπλοστασίων.

Ο Πούτιν, στη χθεσινή ομιλία του, είπε ότι δεν αποκλείει αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, το οποίο ορίζει τις συνθήκες βάσει των οποίων τέτοιου είδους όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Εάν καταστεί αναγκαίο, ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος, η Ρωσία θα μπορούσε να προχωρήσει στη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου, προσθέτοντας πως δεν βλέπει καμία τέτοια ανάγκη υπό τις παρούσες συνθήκες.

«Χθες ο Πρόεδρος τα είπε όλα. Υπάρχει ένα πυρηνικό δόγμα. Εάν υπάρξει ανάγκη να προσαρμοστεί, θα προχωρήσουμε σε προσαρμογές», τόνισε η Ζαχάροβα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top