Χαμάς: «Το Ισραήλ δεν θα μας επιβάλει τους όρους του»

Χαμάς: «Το Ισραήλ δεν θα μας επιβάλει τους όρους του»

Με μία οργισμένη ανακοίνωση αντέδρασε από το Κατάρ ο επικεφαλής του πολιτικού σκέλους της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην είδηση της σημερινής απελευθέρωσης τεσσάρων ισραηλινών ομήρων.

«Η Χαμάς δεν θα συναινέσει σε καμία συμφωνία, εάν δεν θα διασφαλίζει πρωτίστως τον λαό μας», τόνισε ο Χανίγια, προσθέτοντας ότι «εάν οι δυνάμεις της κατοχής νομίζουν ότι θα μπορέσουν να μας επιβάλλουν τις αποφάσεις τους δια της βίας, απατώνται».

Νωρίτερα σήμερα, και ενώ άρχισε να μεταδίδεται η είδηση της απελευθέρωσης των τεσσάρων ισραηλινών ομήρων, κυκλοφόρησαν επίμονες φήμες στα ισραηλινά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι κατά την διάρκεια της επιχείρησης, ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα – είτε ο Γιάχια Σινουάρ είτε ο Μοχάμαντ Ντεφ – έχασε τη ζωή του από ισραηλινά πυρά.

Οι φήμες ενισχύθηκαν όταν η πολιτική ηγεσία της Χαμάς στο Κατάρ φερόταν να είχε διακόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με δημοσιογράφους.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι προς τους ισραηλινούς δημοσιογράφους, ερωτηθείς για την βασιμότητα των φημών, που είχαν αρχίσει να επικεντρώνονται στην πιθανότητα εξουδετέρωσης του Μοχάμαντ Ντεφ, διέψευσε τις πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Παραστάσεις κατά των εκτενών παραβιάσεων του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία το πρώτο εξάμηνο φέτος κάνει στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Μαρία Μιχαήλ, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση προς τον διεθνή οργανισμό για εφαρμογή των αποφάσεών του για το Κυπριακό.