ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ΠτΔ - Χαιρέτισε τους πάντες - «Ψήφισα για όλους με συγκεκριμένη άποψη»

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ΠτΔ - Χαιρέτισε τους πάντες - «Ψήφισα για όλους με συγκεκριμένη άποψη»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προσήλθε στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προσήλθε σήμερα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου, Κέντρο Στ’, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στους δημοσιογράφους και σε παρατήρηση ότι ψήφισε γρήγορα απάντησε ότι «ξέρω τι θέλω».

Ερωτηθείς αν ψήφισε υποψήφιους για όλες τις θέσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «ψήφισα για όλους, είχα συγκεκριμένη άποψη.

Θέλω να καλέσω τον κυπριακό λαό να συμμετάσχει μαζικά στις εκλογές, σε αυτή τη διπλή εκλογική διαδικασία. Πρόκειται για πολύ σημαντικές εκλογές τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν και σε μεγάλο βαθμό θέματα που άπτονται της καθημερινότητας μας από τη μια – και αναφέρομαι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρώτη φορά γίνονται μετά τη μεταρρύθμιση – αλλά και ποιοι θα εκπροσωπούν την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ευρώπη για μας είναι ο πιο σημαντικός χώρος, θέλουμε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να έχουμε ένα ισχυρό λόγο και ρόλο για όλα αυτά που συζητούνται, για όλα αυτά που αποφασίζονται και που επηρεάζουν άμεσα και τη χώρα μας. Άρα, ελπίζω να υπάρξει μια μαζική συμμετοχή, οι συνθήκες υπάρχουν για να υπάρξει αυτή η μαζική συμμετοχή, ειδικότερα οι νέοι μας να συμμετάσχουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Μιλάμε για μια γιορτή της δημοκρατίας, τα αποτελέσματα θα είναι απόλυτα σεβαστά και από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κάποιοι ισχυρίζονται πως όπως έχει διαμορφωθεί το νέο σύστημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί αυτό να μη λειτουργήσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχουμε ενώπιον μας μια μεταρρύθμιση που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων. Και αυτή τη μεταρρύθμιση με προκλήσεις, έχουν δίκαιο αυτοί που ισχυρίζονται ότι υπάρχουν προκλήσεις και ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα, ναι, θα τα βρούμε μπροστά μας. Το τι έχει σημασία είναι ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσιμε αυτές τις ενδεχόμενες προκλήσεις και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε και σε αλλαγές.

Το μήνυμα σήμερα είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις πολύ πιο αυξημένες αρμοδιότητες έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει. Άρα, επηρεάζει τον κάθε ένα και την κάθε μια από μας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά στην εκλογική διαδικασία».

Δείτε βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top