ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τραγικό το αποτέλεσμα της φωτιάς στην Πάφο - Μεγάλες οι ζημιές σε κατοικίες

Τραγικό το αποτέλεσμα της φωτιάς στην Πάφο - Μεγάλες οι ζημιές σε κατοικίες

Πολύ τραγικό χαρακτήρισε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου, Χαράλαμπος Πιτοκοπίτης το αποτέλεσμα της φωτιάς στην Πάφο κάνοντας λόγο για τεράστιες πυρκαγιές σε μια πολύ μεγάλη έκταση.

Ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε ότι μετέβη στο μέτωπο της φωτιάς από το Στατό προς Χούλου, Λεμόνα και Ψάθι. Από την πρώτη στιγμή, είπε, μίλησε με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών ο οποίος του ανέφερε πως λόγω πρωτοκόλλου βρισκόταν στο ΚΣΕΔ. «Αν είναι δυνατόν, άνθρωπος που αποδεδειγμένα είναι έμπειρος στις πυρκαγιές, αντί να είναι στο πεδίο, ήταν στη Λάρνακα, στο συντονιστικό γραφείο». Μετά την πληροφορία αυτή, δήλωσε ο κ. Πιττοκοπίτης, επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, που βρισκόταν στην Κρήτη.,

Συνεχής ενημέρωση για την φωτιά στην Πάφο εδώ

«Ζήτησα, απαίτησα την άμεση μετακίνηση του κ. Ιεζεκιήλ στο πεδίο κι ευτυχώς ενημερώθηκε ότι βρίσκεται εδώ στο μέτωπο. Θέλω να πιστεύω ότι με τις εμπειρίες και τις ικανότητές του θα συνδράμει τα μέγιστα».

Ανέφερε επίσης ότι θεωρεί ανησυχητικό ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα πτητικά μέσα που διαθέτει η ΚΔ γιατί το προσωπικό για κάποια από αυτά δεν έχει ακόμη εκπαιδευτεί. «Είμαστε εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, με αυτή όλη την ξηρασία, τον καύσωνα κτλ κι ακόμα το προσωπικό δεν έχει εκπαιδευτεί και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τα πτητικά μέσα που έχει πάρει η Δημοκρατία» είπε, κάνοντας λόγο για «ολιγωρία» για την οποία πρέπει «ν’ αναζητηθούν ευθύνες».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν τραυματίες, είπε ότι δεν έχει τέτοια πληροφόρηση και ελπίζει να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες, σημειώνοντας ότι είναι οι μεγάλες οι ζημιές σε κατοικίες, υποστατικά και ζώα. «Θα τα δούμε αυτά μετά. Πρωτίστως να δούμε τι κάνουμε για την κατάσβεσή», σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top