ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη κομματικές διεργασίες για ανάλυση εκλογικών αποτελεσμάτων

Σε εξέλιξη κομματικές διεργασίες για ανάλυση εκλογικών αποτελεσμάτων

Συγκλήσεις των συλλογικών οργάνων τους και συναντήσεις για ανάλυση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών και των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκινούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για την επόμενη μέρα, ανέφεραν εκπρόσωποι των κομμάτων στο ΚΥΠΕ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, ανέφερε ότι ξεκινούν «άμεσα» συναντήσεις της ηγεσίας του κόμματος με τις επαρχιακές γραμματείες και θα ακολουθήσει συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, η οποία ακόμη δεν ορίστηκε.

Οι συναντήσεις με τις επαρχιακές γραμματείες ξεκινούν από την Τετάρτη, από τη Λευκωσία, σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα συζητηθούν τα αποτελέσματα, αδυναμίες, εισηγήσεις, και απόψεις.

Όσον αφορά το ΑΚΕΛ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, συνεδριάζει την Τετάρτη το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος για μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων. Το Πολιτικό Γραφείο θα αποφασίσει πως θα συνεχίσει το κόμμα, θα γίνει συζήτηση για την αξιολόγηση του αποτελέσματος των εκλογών, ενώ σε επίπεδο τοπικό, για το πως θα κινητοποιηθούν οι δημοτικές ομάδες του κόμματος, οι δήμαρχοι κλπ,  ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Γιώργο Ιωάννου, αναμένεται εντός της ημέρας ή αύριο να συγκληθούν τα συλλογικά όργανα του κόμματος προκειμένου να αναλύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και μέσα στις επόμενες ημέρες, την επόμενη εβδομάδα ίσως, θα συνεδριάσουν. Στην ατζέντα θα είναι η ανάλυση των «αντικρουόμενων» αποτελεσμάτων, είπε ο κ. Ιωάννου, σημειώνοντας ότι στις Ευρωεκλογές το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, αλλά την ίδια ώρα, στις δημοτικές εκλογές το κόμμα είχε σημαντικές επιτυχίες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΠΑ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι, τις αμέσως επόμενες ημέρες «τελειώνει η εκτίμηση και η ανάγνωση των αποτελεσμάτων, και θα ακολουθήσει εσωτερικός διάλογος στα συλλογικά όργανα του κόμματος».

Στην ΕΔΕΚ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Γεωργίου, άρχισε ήδη μια αριθμητική ανάλυση των δεδομένων και θα προχωρήσουν πολύ σύντομα σε σύγκληση συλλογικών οργάνων με πρώτο, το πιο πιθανόν το Πολιτικό Γραφείο. Ο Πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, ευχαρίστησε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές για την παρουσία τους στο ψηφοδέλτιο, είπε ακόμη ο κ. Γεωργίου.

Όσον αφορά στο Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, αναμενόταν να πραγματοποιηθεί την Τρίτη συνάντηση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος για να συζητηθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που δεν ήταν τα επιθυμητά, όπως ανέφεραν πηγές στο ΚΥΠΕ, αλλά και το γεγονός ότι παρόλο που υπήρξε αύξηση των δημοτικών συμβούλων και ο κόσμος ψήφισε εκπροσώπους του κόμματος στις τοπικές εκλογές, οι ψήφοι για τις ευρωεκλογές «πήγαν αλλού».

Όσα θα συζητηθούν από την Πολιτική Επιτροπή θα μεταφερθούν στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος για συζήτηση και για να χαραχτεί η γραμμή για τις βουλευτικές εκλογές του 2026, είπαν επίσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top