ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πάνω κάτω έφερε ο Φειδίας στα κόμματα - Σήμερα συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο του ΑΚΕΛ

Τα πάνω κάτω έφερε ο Φειδίας στα κόμματα - Σήμερα συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο του ΑΚΕΛ

Κανένας πολιτικός Αρχηγός, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, τα πράγματα στην πολιτική ζωή του τόπου, θα άλλαζαν δραματικά. Στο ΑΚΕΛ, είχαν βάλει από νωρίς τον πήχη για το αποτέλεσμα των εκλογών, στο 25% και άνω, με τον Στέφανο Στεφάνου να δηλώνει πως αυτός είναι ο εφικτός στόχος για τη διατήρηση των δύο εδρών.

Το κόμμα ωστόσο έχασε τη μία έδρα και μείωσε και τα ποσοστά του. Σε ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκεί το ΑΚΕΛ βγήκε νικητής, σε επίπεδο Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών.

Στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι, θα γίνει αποτίμηση της διπλής εκλογικής αναμέτρησης. Θα συζητηθεί επίσης, το φαινόμενο Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος ανέτρεψε το πολιτικό σκηνικό. Στο ΑΚΕΛ εκτιμούν πως η προεκλογική εκστρατεία δεν άφηνε ξεκάθαρα μηνύματα στους ψηφοφόρους, κάτι το οποίο αναμένεται να τεθεί στο πολιτικό γραφείο, καθώς επίσης και οι αιχμές από τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ότι δεν στηρίχθηκε από το κόμμα.

Επιστολή Χρίστου Ορφανίδη στον Νικόλα

Επιστολή προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο απέστειλε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρήστος Ορφανίδης, με την οποία ζητά σύγκληση των συλλογικών οργάνων του κόμματος. Στην επιστολή του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «τα σώματα του κόμματός μας, οφείλουν να συνέλθουν άμεσα για μια πρώτη ανασκόπηση των αποτελεσμάτων, την τακτική και επικοινωνιακή διαχείριση που ακολουθήθηκε και όλη την προεκλογική πορεία, για να αναλύσουμε αντικειμενικά την πορεία που ακολουθήσαμε και πώς κρίθηκε αυτή, από την κοινωνία, λάθη, τυχόν παραλείψεις και πως μπορούμε να διαχειριστούμε τα αποτελέσματα και η πορεία που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον».

Εμπλοκή του Προεδρικού στις δημοτικές εκλογές

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει προεκλογικά ότι δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, οι δηλώσεις του Χρήστου Τσίγκη υποψήφιου για τη δημαρχία Στροβόλου, επιβεβαιώνουν αυτό για το οποίο γινόταν συζήτηση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την εμπλοκή του προεδρικού στην περίπτωση της δημαρχία του Στροβόλου, υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. Ο Χρήστος Τσίγκης, στέλεχος της ΔΗΠΑ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει πως, «το προεδρικό έχασε τον προσανατολισμό του για το τι ακριβώς υπηρετεί αφού εργάζεται ως συμμορία εκλεκτών, συγγενών και κουμπάρων και δυστυχώς όσοι το κάνουν, του πρώτου που κάνουν ζημιά ανεπανόρθωτη είναι του ίδιου του Προέδρου Χριστοδουλίδη».

Βόμβα Αλέκου Τρυφωνίδη

Στη ΔΗΠΑ η ηγεσία του κόμματος αναμένεται να συνέλθει από το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της Κυριακής, ενώ τα συλλογικά όργανα του κόμματος, αναμένεται να συνέλθουν, τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα, ο Βουλευτής του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο SIGMA και ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις στο κόμμα λόγω του πολύ κακού αποτελέσματος, απάντησε τα εξής:«Αν ο κύριος Καρογιάν δεν εργάστηκε, να παραιτηθεί. Αλλά ξέρω ότι εργάστηκε πολύ πιο σκληρά από όλους. Αυτοί που ήταν οι δούρειοι ίπποι μέσα στη ΔΗΠΑ και άφησαν τον κύριο Κάρογιαν από τις 30 του μήνα μέχρι τις εκλογές, στο γραφείο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top