ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά η δικαστική διαδικασία για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη – Σήμερα η πρώτη μέρα ακρόασης

Ξεκινά η δικαστική διαδικασία για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη – Σήμερα η πρώτη μέρα ακρόασης

Αρχίζει σήμερα Τετάρτη, 12 Ιουνίου, στις 9:30 το πρωί η δικαστική διαδικασία για την παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μετά από την ομόφωνη απόρριψη της προδικαστικής του ένστασης, από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η σημερινή διαδικασία, αποτελεί την πρώτη ημέρα ακρόασης της επί της ουσίας εκδίκασης της υπόθεσης που αφορά στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για απόλυση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο ακροάσεις τις επόμενες ημέρες. Οι ακροάσεις οριστήκαν για σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου, την Πέμπτη 13 Ιουνίου και την Παρασκευή 14 Ιουνίου του 2024, στις 09:30 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ως Συμβούλιο, απέρριψε την Τετάρτη (05/06) ομόφωνα την προδικαστική ένσταση, που είχε υποβάλει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, για το θέμα της μη νομιμοποίησης του Γενικού Εισαγγελέα στην καταχώρηση της αίτησης για απόλυσή του, για ανάρμοστη συμπεριφορά. Το Συμβούλιο έκρινε ότι νομιμοποιείται ο Γενικός Εισαγγελέας, να καταχωρεί αίτηση για παύση ενός κρατικού αξιωματούχου, ανεξαρτήτως αν αυτός διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι την κατά προηγούμενη διαδικασία, μετά την απόρριψη του πρώτου μέρους της προδικαστικής ένστασης της πλευράς του κ. Μιχαηλίδη, ο δικηγόρος του Γενικού Ελεγκτή, Τζο Τριανταφυλλίδης, ενημέρωσε το Συμβούλιο πως αποσύρει τις ενστάσεις και ως εκ τούτου η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει με την εξέταση του κυρίου μέρους της αίτησης παύσης, που κατέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας κατά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Γενικό Εισαγγελέα, είναι ο Κωνσταντίνος Καλλής και ο Λέανδρος Παπαφιλίππου, ενώ τον Γενικό Ελεγκτή εκπροσωπούν ο Τζο Τριανταφυλλίδης, ο Χρίστος Κληρίδης και ο Πάμπος Ιωαννίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top