ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άκουσε την ποινή της 24χρονη – Έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με κοκαΐνη

Άκουσε την ποινή της 24χρονη – Έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με κοκαΐνη

Κατάπιε 164 σκευάσματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους σχεδόν ενός κιλού, για να τα μεταφέρει στο σώμα της από τη Βραζιλία στην Κύπρο, αλλά τελικά έγινε τσακωτή και κατέληξε στη φυλακή για τα επόμενα χρόνια της ζωής της.

Πρόκειται για 24χρονη, από τη Βραζιλία, η οποία στις 31 Μαρτίου 2024 είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου έφτασε με πτήση από την Ντόχα, προερχόμενη από το Σάο Πάολο.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας της επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων, αφού την έκρινε ένοχο σε υπόθεση εισαγωγής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα άτομα. Αμέσως μετά την άφιξή της στον αερολιμένα, μέλη του Τελωνείου ερεύνησαν τις αποσκευές της χωρίς να εντοπίσουν οτιδήποτε. Η ίδια, ωστόσο, παραδέχθηκε προφορικά ότι κατάπιε 164 σκευάσματα που περιείχαν 927 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η νεαρή μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία απέβαλε σταδιακά όλα τα σκευάσματα ναρκωτικών που είχε καταπιεί.

Σε κατάθεσή της παραδέχθηκε ότι αρχές περασμένου Μαρτίου κάποιες φίλες της την έφεραν σ’ επαφή με άλλες γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιούν ψεύτικα ονόματα και λειτουργούν ως μεσάζουσες στη μεταφορά ναρκωτικών από τη Βραζιλία σε άλλες χώρες.

Η 24χρονη ανέφερε πως αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και πως στρατολογήθηκε για να κάνει την μεταφορά της κοκαΐνης στην Κύπρο, για την οποία θα

λάμβανε ως αμοιβή 3.600 ευρώ. Στο Σάο Πάολο της παραδόθηκε ένα κλειδί δωματίου ξενοδοχείου, εντός του οποίου βρισκόταν ένα βάζο με τα 164 σκευάσματα με κοκαΐνη. Εκεί τα κατάπιε και έπειτα ξεκίνησε το ταξίδι για την Κύπρο.

Όπως είπε, στόχος της ήταν αρχικά να αφοδεύσει τα ναρκωτικά και ακολούθως να τα παραδώσει σε άγνωστό της πρόσωπο στην Κύπρο. Ως μετριαστικούς παράγοντες, το δικαστήριο έλαβε υπόψη στην επιμέτρηση της ποινής την παραδοχή της, την συνεργασία της με την Αστυνομία και το γεγονός πως στη χώρα της έχει ένα πεντάχρονο παιδί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί



22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top