ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδού το πλάνο της Κυβέρνησης για απόκτηση ιδιόκτητων πτητικών μέσων - Τα μέτρα για πρόληψη των πυρκαγιών

Ιδού το πλάνο της Κυβέρνησης για απόκτηση ιδιόκτητων πτητικών μέσων - Τα μέτρα για πρόληψη των πυρκαγιών

Απάντησες στις επικρίσεις για ολιγωρία του Κράτους, σχετικά με την πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου, ενώ παράλληλα παρουσίασε το πλάνο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απόκτηση ιδιόκτητων πυροσβεστικών πτητικών μέσων, η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», η κα.Παναγιώτου ανέφερε πως το θέμα αντιμετωπίζεται ως ζήτημα «εθνικής ασφάλειας» από την Κυβέρνηση, ενώ τόνισε πώς λήφθηκε απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Μάρτιο για σύσταση ενιαίας αρχής διαχείρισης των πτητικών μέσων στην Εθνική Φρουρά. Υπογράμμισε όμως, πως μαζί με τα πτητικά μέσα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα του προσωπικού που θα τα στελεχώσει.

Ανέφερε επίσης, ότι η Κύπρος δεν έχει εξασφαλίσει ιδιόκτητο πυροσβεστικό πτητικό μέσο εδώ και 20 περίπου χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί ψηλά στις προτεραιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα ενισχύσουν την πρόληψη πυρκαγιών, όπως για παράδειγμα οι «πράσινες» αντιπυρικές ζώνες με συγκεκριμένο κονδύλι και ελεγχόμενοι βοσκότοποι. Καταληκτικά είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, όπως το Τμήμα Δασών, δεν μπορούν να επιφορτιστούν με το συγκεκριμένο έργο γιατί η αφοσίωση τους, αυτή την στιγμή, είναι στην αντιπυρική περίοδο.

Δείτε όσα είπε στο πιο κάτω βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top