Αποκαλύφθηκαν οι χώρες με τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων σε όλο τον κόσμο και τα αποτελέσματα μπορεί να σας ξαφνιάσουν.
Ανεξάρτητα από το αν νομίζετε ότι βρήκατε τον πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα σας για να περάσετε μαζί το υπόλοιπο της ζωής σας, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί μετά.
«Σε ορισμένες χώρες, τα διαζύγια μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εκδοθούν νομικά, ή οι σύζυγοι μπορεί να μην μπορούν να εγκαταλείψουν έναν κακό γάμο επειδή φοβούνται για την ασφάλειά τους ή για την ασφάλεια των παιδιών τους»
Μπορεί να υπάρχει απιστία, σκάνδαλα, οικονομικά προβλήματα ή συνεχείς διαφωνίες που ωθούν ένα ζευγάρι να αποφασίσει να χωρίσει. Υπάρχουν όμως κάποιες χώρες που δυσκολεύονται με το διαζύγιο περισσότερο από άλλες και αυτό αφήνει τους ανθρώπους σοκαρισμένους.
Μαντέψτε ποιος είναι ο «πρωταθλητής» και μάλλον θα κάνετε λάθος.
Οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων
Ας ρίξουμε μια ματιά στα χαμηλότερα για να δούμε ποιανού οι γάμοι κρατούν γερά. (Τα στοιχεία αυτά αφορούν το 2022 και υπολογίζονται διαιρώντας τον συνολικό αριθμό των διαζυγίων διά του μεγέθους του πληθυσμού).
Οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων, σύμφωνα με το Divorce.com, είναι:
Ινδία – 0,1 (διαζύγια ανά 1.000 άτομα)
Βιετνάμ – 0,2
Σρι Λάνκα – 0,2
Περού – 0,2
Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες – 0,4
Μάλτα – 0,5
Νότια Αφρική – 0,6
Ιρλανδία – 0,6
Γουατεμάλα – 0,6
Βενεζουέλα – 0,7
Ωστόσο, τα δεδομένα δεν υποδηλώνουν ότι οι γάμοι σε αυτές τις χώρες τείνουν να είναι ευτυχισμένοι.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στοιχεία θα μπορούσαν επίσης να λάβουν υπόψη τους χώρες όπου το διαζύγιο είναι νομικά και οικονομικά δυσχερές.
«Ο λόγος για τον οποίο οι χώρες αυτές βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης τείνει να είναι επειδή «έχουν συνήθως γρήγορες και φθηνές διαδικασίες διαζυγίου»
Το World Population Review αναφέρει: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα χαμηλό ποσοστό διαζυγίων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι πολίτες μιας χώρας έχουν ευτυχισμένους, ανθηρούς γάμους. Σε ορισμένες χώρες, τα διαζύγια μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εκδοθούν νομικά, ή οι σύζυγοι μπορεί να μην μπορούν να εγκαταλείψουν έναν κακό γάμο επειδή φοβούνται για την ασφάλειά τους ή για την ασφάλεια των παιδιών τους, ή επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσουν την οικογένεια μόνες τους».
»Στην πραγματικότητα, αν εξετάσει κανείς τις έξι πρώτες χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων και παρακολουθήσει τις βαθμολογίες τους στον Δείκτη Ανισότητας των Φύλων (GII) των Ηνωμένων Εθνών για το 2019, κατατάσσονται ως εξής: Σρι Λάνκα – 0,401 (90η θέση), Γουατεμάλα – 0,479 (119η θέση), Βιετνάμ – 0,296 (65η θέση), Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες – δεν έχει βαθμολογηθεί, Περού – 0,395 (87η θέση), Νότια Αφρική – 0,406 (93η θέση)».
Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων
Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, αυτές είναι οι δέκα πρώτες χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων με βάση τα στοιχεία του 2021:
Μαλδίβες – 5,52
Καζακστάν – 4,6
Ρωσία – 4,4
Λευκορωσία – 3,7
Κίνα – 3,2
Κούβα – 2,9
Φινλανδία – 2,4
Σουηδία – 2,5
Δανία – 2,7
Ουκρανία – 3,1
Ο λόγος για τον οποίο οι χώρες αυτές βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης τείνει να είναι επειδή «έχουν συνήθως γρήγορες και φθηνές διαδικασίες διαζυγίου».
*Με πληροφορίες από: Unilad | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Film Still | Scenes from a Marriage
Πηγή: in.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Θα πας στο Τρόοδος; Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα οι δρόμοι - Για λίγα μέχρι την κορυφή του Ολύμπου
• Πέθανε η Ολίβια Χάσεϊ: Θρήνος για την «Παναγία» του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις