ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kαταγγέλει κλείδωμα τραπεζικού λογαριασμού με εντολή λειτουργού ΥΠΕΣ η οικογένεια του μικρού Λούκα – Ξεκαθαρίζει προϊσταμενη του Υπουργείου στο «Τ»

  Kαταγγέλει κλείδωμα τραπεζικού λογαριασμού με εντολή λειτουργού ΥΠΕΣ η οικογένεια του μικρού Λούκα – Ξεκαθαρίζει προϊσταμενη του Υπουργείου στο «Τ»

«Γολγοθά» χαρακτηρίζει, ότι είναι το τελευταίο διάστημα για την οικογένεια, ο πατέρας του μικρού Λουκά, καθώς πέρα από το θέμα υγείας του παιδιού τους, κλειδώθηκε ο τραπεζικός τους λογαριασμός.

Υπενθυμίζεται ότι ο 10χρονος Λούκας Σταύρου από την Πάφο, δίνει για τρίτη φορά μάχη για την ζωή του.

Το 2016 , όταν ήταν τριών ετών ο μικρός Λουκάς, διαγνώστηκε με οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία. Το 2021 η λευχαιμία επέστρεψε για δεύτερη φορά στη ζωή του και αναζητούσε τότε συμβατό δότη μυελού οστών. Το 2023 χτύπησε για τρίτη φορά την πόρτα του μικρού Λουκά ο οποίος για ακόμα πέντε χρόνια πρέπει να συνεχίσει θεραπείες και παρακολούθηση στην Γερμανία.

Η μάχη με την λευχαιμία και το κλείδωμα του οικογενειακού τραπεζικού λογαριασμού

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΤhemaOnline ο πατέρας κ.Ανδρέας Σταύρου, ο μικρός Λούκας «την Παρασκευή 13/6 πρέπει να ταξιδέψει στην Γερμανία για εξετάσεις ώστε να αξιολογηθεί η επιτυχία της μεταμόσχευσης και αυτό θα γίνεται κάθε τρεις μήνες για τα υπόλοιπα χρόνια. Και δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε στην Γερμανία. Έχουμε τουλάχιστον, ακόμα, 5 χρόνια αγώνα και θεραπείες. Φεύγουμε με χάλια ψυχολογία» .

«Eίμαστε πλήρως απογοητευμένοι» εξομολογείται ο πατέρας, ο οποίος έχει δει τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας να κλειδώνεται εδώ και μήνες.

Όπως εξήγησε και σε προηγούμενες δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας «Η οικογένεια μας μάζεψε κάποια χρήματά για τις ανάγκες του μωρού μας στο εξωτερικό. Αυτή την στιγμή μας κλείδωσαν το λογαριασμό χωρίς να λάβουν υπόψιν ότι φεύγουμε και δεν έχουμε άλλους πόρους πέρα από τον λογαριασμό που είχαμε».

Σε νέες του δηλώσεις στο «T» , ο πατέρας αναφέρει ότι «Μέσα στο λογαριασμό το 90% είναι δικά μας χρήματα. Από μισθούς, Ε.Ε.Ε του παιδιού και λεφτά που έδωσε από δάνειο συγγενής της οικογένειας».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου εάν έχει αποδείξει στην τράπεζα όσα ισχυρίζεται ο πατέρας απάντησε «Βεβαίως. Μας έβαλε η τράπεζα και τα ξεχωρίσαμε με αποδείξεις. Μία Μία κατάθεση με το statement από που προήλθε το κάθε cent» , ωστόσο όπως αναφέρει « Η τράπεζα συνεχίζει να τα έχει κλειδωμένα και δεν μας δίνει γραπτές απαντήσεις πέρα της πρότασης που μας έκανε να τα δώσει σε ιδρύματα. Η τράπεζα πρότεινε να δώσει τα χρήματα μας σε ιδρύματα και να μας βοηθούν τα ιδρύματα αλλά σε εμάς δεν μπορεί να τα δώσει. Ποια; Τα δικά μας χρήματα; Της οικογένειας χρήματα; Είναι παράλογα πράγματα»

Καταγγελία για εντολή κλειδώματος του λογαριασμού από Προϊστάμενη του ΥΠΕΣ

Σύμφωνα με ισχυρισμούς της κ.Ελενας Χρίστου, η οποία είναι φιλικό πρόσωπο της οικογένειας και εθελόντρια, μετά από συνομιλίες με την Διεύθυνση της τράπεζας, την ενημέρωσαν ότι οι οδηγίες δόθηκαν από συγκεκριμένο προϊστάμενο πρόσωπο της Διεύθυνσης εράνων του ΥΠΕΣ κατονομάζοντας το δημόσια. Οπως ισχυρίζεται η κ.Χρίστου «Η εντολή δόθηκε όπως μου είπε η τράπεζα από την κ.Καμένου».

Τοποθέτηση Προϊστάμενης ΥΠΕΣ στο «T»

To ΤhemaOnline επικοινώνησε με την Δρ. Αναστασία Μιχαηλίδου Καμένου, Προϊστάμενη, Πρώτη Διοικητικό Λειτουργό, Διεύθυνσης μη Κυβερνητικών Οργανώσεων , Εράνων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Υπ.Εσωτερικών, η οποία απάντησε στις ισχυριζόμενες καταγγελίες που την θέλουν να έδωσε η ίδια εντολή να κλειδωθεί ο λογαριασμός, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει εξουσία να δώσει τέτοια εντολή και δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω κίνηση της τράπεζας.

Όπως εξήγησε στα πλαίσια που αφορούν την Υπηρεσία της «Η οικογένεια έκανε αίτηση για άδεια εράνου το τέλος του 2022 και μετά την απέσυρε. Έκανε ξανά αίτηση το τέλος του 2023 και δεν υπέβαλε τα απαραίτητα στοιχεία , παρά τις υπενθυμίσεις, άρα δεν υπάρχει άδεια εράνου.

Με το θέμα της τράπεζας δεν έχουμε καμία σχέση , διότι δεν μπορούμε να έχουμε σχέση. Υπάρχει μια συμφωνία με την Ένωση Τραπεζών και τις τράπεζες ότι για να ανοίξει λογαριασμός εράνου, υποβάλλει ο διοργανωτής την άδεια του στην τράπεζα. Αυτά είναι τα δεδομένα και αυτό για προστασία του κοινού από παράνομους εράνους.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να επιδοτεί και τα έξοδα πέρα της θεραπείας, πλέον δεν αδειοδοτούνται έρανοι για θεραπείες στο εξωτερικό οι οποίες ήδη επιδοτούνται» εκτός και αν η αιτούμενη οικογένεια προσκομίσει αποδεικτικά για περαιτέρω έξοδα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2024 το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας για την κάλυψη εξόδων μετάβασης, διαμονής και διατροφής ασθενών και συνοδού τους για θεραπεία στο εξωτερικό, στα πλαίσια του σχεδίου παροχής οικονομικής αρωγής για υπηρεσίες υγείας που δεν προσφέρονται στο Δημόσιο τομέα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top