ΥΓΕΙΑ

Ήπαρ: Καινοτόμο επίθεμα φέρνει επανάσταση στη θεραπεία ηπατικών νόσων

Ήπαρ: Καινοτόμο επίθεμα φέρνει επανάσταση στη θεραπεία ηπατικών νόσων

Χάρη στην ευρηματικότητα ερευνητών, γίνεται εφικτή η αναγέννηση του ηπατικού ιστού. Έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Biotechnology Journal, έφερε στο φως ένα καινοτόμο επίθεμα που μπορεί να συνεισφέρει στην πρόληψη και θεραπεία της νόσου του ήπατος.

Το επίθεμα δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ως βάση μια μήτρα (σκελετό) ήπατος χωρίς ηπατικά κύτταρα, σε συνδυασμό με έναν αυξητικό παράγοντα ήπατος και ένα αντιπηκτικό παράγοντα. Σε εργαστηριακές δοκιμές με ηπατικά κύτταρα που επένδυσαν την ηπατική μήτρα, το επίθεμα διαπιστώθηκε ότι βοήθησε τα κύτταρα να ανακτήσουν τη λειτουργία τους, μετά από έκθεσή τους σε μια τοξίνη.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, εφαρμόστηκαν επιθέματα στο ήπαρ και το έντερο αρουραίων. Το αποτέλεσμα ήταν η προαγωγή της αποκατάστασης της ηπατικής ίνωσης, με αξιοσημείωτη μείωση του ουλώδους ιστού και της φλεγμονής.

«Το ηπατικό επίθεμα με βάση την αποκυτταροποιημένη ηπατική μήτρα, έχει αποδείξει την ικανότητα να αποκαθιστά την ηπατική λειτουργία και να αναστέλλει τη φλεγμονή σε ινωτικά ήπατα», όπως διατείνεται ο συγγραφέας Yung-Te Hou, και καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ταϊβάν.

Ο καθηγητής ατενίζει με αισιοδοξία τον θεραπευτικό ορίζοντα ποικίλων ασθενειών που σχετίζονται με το ήπαρ και κυμαίνονται από ήπιες καταστάσεις (λιπώδες ήπαρ) έως σοβαρές, όπως η κίρρωση του ήπατος.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top