ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μεγάλη πυρκαγιά στην Επ. Πάφου: Στη μάχη επτά πτητικά μέσα - Ενεργοποιήθηκε το «Ίκαρος 2»

Μεγάλη πυρκαγιά στην Επ. Πάφου: Στη μάχη επτά πτητικά μέσα - Ενεργοποιήθηκε το «Ίκαρος 2»

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Κελοκέδαρα και Τραχυπέδουλας έθεσε σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών για την κατάσβεση της. Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος 2 με επτά πτητικά μέσα και ένα συντονιστικό της ΕΦ, ενώ δόθηκαν οδηγίες για εκκένωση της Τραχυπέδουλας.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην Πλατφόρμα Χ του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στις 23:46 το βράδυ της Πέμπτης εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε μεγάλη βουνοπλαγιά στην περιοχή Παούρα, νοτιοανατολικά της Κοινότητας Κελοκέδαρα και ενδιάμεσα της Κοινότητας Κελοκέδαρα - Τραχυπέδουλα της Επαρχίας Πάφου.

Με την άφιξη των πρώτων ομάδων πυρόσβεσης έγινε αναφορά για ένα τεράστιο μέτωπο που κατευθυνόταν ταχέως προς την Κοινότητα Τραχυπέδουλα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κεττής κατόπιν εκτίμησης δόθηκαν οδηγίες σε Αστυνομία και Πολιτική Άμυνα για εκκένωση της Τραχυπέδουλας.

Την πυρκαγιά συντονίζει ο Αρχιπύραρχος σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών και τον Επαρχιακό Πυροσβεστικών Σταθμών Πάφου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς διευθετήθηκε η εφαρμογή του Σχεδίου Ίκαρος 2 με το πρώτο φως. Επίσης ενημερώθηκε ο Έπαρχος Πάφου και θα αποστείλει βοήθεια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν 6 πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστική Υπηρεσία, 4 από Τμήμα Δασών , 4 καδενοφόρα και προωθητές γαιών (ιδιώτες και Τμήμα Δασών).

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, στην Τραχυπέδουλα η ομάδα της Πολιτικής Άμυνας και η Αστυνομία είχε μαζέψει τους κατοίκους στο καφενείο της Κοινότητας αναμένοντας οδηγίες ανάλογα με την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

Στις 05.30 το πρωί της Παρασκευής έγινε ενεργοποίηση του σχεδίου Ίκαρος 2 με επτά πτητικά μέσα και ένα συντονιστή. Συγκεκριμένα το έργο κατάσβεσης ενισχύθηκε με 5 αεροσκάφη airtractor, 2 ιορδανικά ελικόπτερα και το συντονιστικό της Ε.Φ. ενώ αργότερα θα συμπληρώσουν τις εναέριες δυνάμεις το ελικόπτερο των Βάσεων μαζί με ελικόπτερο της Αστυνομίας και τα δύο Αιγυπτιακά MIL MI 17.

Ο Αρχιπύραρχος κρατά ενήμερους τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καταλήγει ο κ. Κεττής.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Η καταστάση στην πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη. Έχει οριοθετηθεί και συνεχίζονται οι τελικές κατασβέσεις η οριοθέτηση από τα εναέρια μέσα αλλά και ανάλογες επεμβάσεις εκεί και όπου χρειάζονται.

Έχει κατακαύσει περίπου ενός(1) τετραγωνικό χιλιόμετρο. Έχουν δώθει οδηγίες οι κάτοικοι της κοινότητας Τραχυπέδουλας να επιστρέψουν στις οικίες τους. Δεν κινδυνευουν κοινότητες πλέον.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top