ΥΓΕΙΑ

Τι κάνουν οι 7 στους 10 πριν φύγουν για διακοπές – Θα εκπλαγείτε

Τι κάνουν οι 7 στους 10 πριν φύγουν για διακοπές – Θα εκπλαγείτε

Ανατριχιάζετε στη σκέψη ότι σας περιμένει ένα βρόμικο σπίτι μετά τις διακοπές; Φρίττετε με τη γρατζουνιά που «χάρισε» στην αγαπημένη σας βαλίτσα η τελευταία σας απόδραση; Φαντάζουν υπερβολικά αλλά δεν είστε μόνοι.

Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς νιώθουν ότι πρέπει να αφήσουν το σπίτι να αστράφτει πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας με 2.000 συμμετέχοντες, την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Talker Research για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας με προϊόντα και συστήματα καθαρισμού.

Συγκεκριμένα, οι απαντήσεις για τις δουλειές του σπιτιού πριν τις διακοπές έδειξαν ότι:

  • πάνω από το 75% των ερωτηθέντων προτιμούν να καθαρίσουν ολόκληρο το σπίτι πριν φύγουν
  • ο μέσος Αμερικανός προετοιμάζεται για το ταξίδι του πάνω από δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Ως προς την καθαριότητα, όσοι φροντίζουν για τις δουλειές του σπιτιού εστιάζουν κυρίως:

  • στο πλύσιμο ρούχων (77%)
  • στα πλύσιμο πιάτων (66%)
  • στο καθάρισμα του μπάνιου (58%)
  • στο σκούπισμα και σφουγγάρισμα (56%).

Αν και για το 66% το επερχόμενο ταξίδι θα γίνει κίνητρο να καθαρίσουν το σπίτι, για έναν στους δύο (51%) θα αποτελέσει αιτία άγχους και πανικού, στη σκέψη μόνο ότι θα πρέπει να συμμαζέψουν μετά από μακρά απουσία λόγω των διακοπών.

«Το νοικοκυριό πριν από το ταξίδι με βοηθά να χαλαρώσω και να απολαύσω τις διακοπές ακόμα περισσότερο, γνωρίζοντας ότι μπορώ να επιστρέψω σε ένα καθαρό σπίτι» σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Καθαρές αποσκευές

Εκτός από τον τις δουλειές του σπιτιού, οι ταξιδιώτες θα αφιερώσουν χρόνο και για την περιποίηση και των αντικειμένων που χρησιμοποιούν συχνά κατά τις αποδράσεις τους, όπως αποσκευές και παπούτσια. Ειδικότερα:

  • 40% των ταξιδιωτών καθαρίζουν τις βαλίτσες τους πριν το ταξίδι.
  • οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τις βαλίτσες τους σε επτά ταξίδια κατά μέσο όρο.
  • 26% καθάρισαν τις βαλίτσες τους την τελευταία εβδομάδα.

Ο λόγος για τη φροντίδα των προσωπικών αντικειμένων είναι το αίσθημα «ντροπής» που τους προκαλεί συχνά η ταλαιπωρημένη όψη τους από τα χρόνια ή τη φθορά, και πρόκειται κυρίως για:

  • τα ρούχα (20%)
  • τα παπούτσια (19%)
  • τις βαλίτσες (18%).

Για να το αποφύγουν αυτό, το 55% των ταξιδιωτών θεωρούν «ύψιστη προτεραιότητα» να ελέγχουν την κατάσταση των παραπάνω αντικειμένων πολύ το ταξίδι τους. Αν και οι ερωτηθέντες φροντίζουν να καθαρίζουν τις βαλίτσες (40%) και τις χειραποσκευές (39%) πριν το ταξίδι τους, η έρευνα διαπιστώνει ότι ακόμη περισσότεροι ταξιδιώτες τις καθαρίζουν μόνο μετά την επιστροφή τους.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top