ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»:Συμβουλές στους καταναλωτές που προτίθενται να συμμετάσχουν στο νέο Σχέδιο Χορηγιών

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»:Συμβουλές στους καταναλωτές που προτίθενται να συμμετάσχουν στο νέο Σχέδιο Χορηγιών

Αναφορικά με τη νέα κατηγορία του Σχεδίου Χορηγιών «Φωτοβολταϊκά για Όλους» για ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞ.Ε), που έχει προκηρυχθεί από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διαπίστωσε ότι ορισμένοι εμπορευόμενοι που συμμετέχουν στο εν λόγω Σχέδιο επιβάλλουν στους καταναλωτές πρόσθετη χρέωση.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει ότι η συμμετοχή στο εν λόγω Σχέδιο χορηγιών δεν προβλέπει πρόσθετη επιβάρυνση για τους καταναλωτές και, ως εκ τούτου, οποιαδήποτε απαίτηση εκ μέρους των εμπορευόμενων προς τον σκοπό αυτό είναι αδικαιολόγητη και εκτός του πνεύματος του σχεδίου «Φωτοβολταϊκά για Όλους».

Οι καταναλωτές, που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά για Όλους», καλούνται να ελέγχουν κατά πόσον οι συμμετέχοντες εμπορευόμενοι επιβάλλουν επιπρόσθετες χρεώσεις. Επιπρόσθετα, κατά την απαιτούμενη έρευνα αγοράς, να λαμβάνουν υπόψη ότι η τιμή δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο, αφού ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δίνεται στην απόδοση του φωτοβολταϊκού συστήματος και στις άλλες τεχνικές του προδιαγραφές. Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνεται ότι στους καταλόγους του Σχεδίου περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων εμπορευόμενων, προσφέροντας πολλές εναλλακτικές επιλογές στους καταναλωτές.

Οι καταναλωτές καλούνται, τέλος, να λαμβάνουν υπόψη ότι στην αγορά υπάρχει μεγάλη διακύμανση τιμών, αλλά παράλληλα και μεγάλη διάθεση συστημάτων που κυμαίνονται εντός του ποσού που καλύπτει η ενίσχυση. Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ποσό της επένδυσης, που καλύπτεται από το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους», ανέρχεται στις €5.000 και ότι οποιαδήποτε δαπάνη πέραν του ποσού αυτού θα πρέπει να καταβάλλεται από τον αιτητή απευθείας στον συμμετέχοντα εμπορευόμενο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απλήρωτα χιλιάδες εξώδικα από τις κάμερες: Το νέο αυστηρό σύστημα και η αναμονή για τα κλιμακωτά πρόστιμα

• Καύσιμα: Καλά τα νέα για τους καταναλωτές – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

• Φόνος Ορμήδεια: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο Αντωνίου - Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

• Έμπλεξε 22χρονος: Νόμιζε ότι οδηγούσε... αεροπλάνο με την ταχύτητα που πήγαινε - Δεν είχε ούτε άδεια

• Στα χέρια της Αστυνομίας 55χρονος: Επιτέθηκε σε 48χρονο με εργαλείο οικοδομών και τον έστειλε στο νοσοκομείο

• Κάνει «θραύση» η κυπριακή ταινία στο Netflix - Κατέκτησε την πρωτιά με εκατομμύρια θεάσειςΔιπλωματικές πηγές: «Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες ΓΓ ΟΗΕ για επανένωση»

Διπλωματικές πηγές: «Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες ΓΓ ΟΗΕ για επανένωση»

Τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και της προσωπικής του απεσταλμένης Μάρια Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ για την επανένωση της Κύπρου στηρίζει η Ελλάδα, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top