ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σ.Γονέων: «Είναι κρίμα εν έτη 2024 να κλείνουμε τα σχολεία - Είμαστε απαράδεκτοι»- Πρόταση για πρωτόκολλο

Σ.Γονέων: «Είναι κρίμα εν έτη 2024 να κλείνουμε τα σχολεία - Είμαστε απαράδεκτοι»- Πρόταση για πρωτόκολλο

Είναι κρίμα εν έτη 2024 να κλείνουμε τα σχολεία ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις ανακοινώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ρένος Κουμή, λέγοντας ότι «είμαστε απαράδεκτοι».

Ερωτηθείς αν είναι σύμφωνοι με τη σημερινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διακοπούν τα μαθήματα στις 10:45 λόγω των ψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούσαν, ο κ. Κουμή είπε ότι «εννοείται ότι είμαστε σύμφωνοι».

«Ήταν μετά και τη σύμφωνη γνώμη τη δική μας, των οργανωμένων γονιών παγκύπρια, όλες οι Επαρχίες. Ήταν ομόφωνη η απόφαση μας. Δύσκολη μέρα σήμερα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κουμή είπε ότι το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με την τοποθέτηση των κλιματιστικών.

«Εκείνο που ζητούμε εμείς είναι η τριετία να είναι πιο σύντομη που εξήγγειλε η Υπουργός. Να δώσουν βαρύτητα στα σχολεία όπου πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν τα κλιματιστικά και να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Είναι κρίμα εν έτη 2024 να κλείνουμε τα σχολεία ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις ανακοινώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Είμαστε απαράδεκτοι», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν θα επιδιώξουν κάποια συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο Παιδείας για συζήτηση εκ νέου του θέματος, ο κ. Κουμή είπε ότι «μπορούμε να παρακαθίσουμε σε συζήτηση με τους αρμόδιους, με το Υπουργείο, με το κράτος για να δούμε μελλοντικά αν θα υπάρξουν -που φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν οι ψηλές θερμοκρασίες- τέτοιοι δύσκολοι περίοδοι, να μπει στο πρωτόκολλο ακόμα και για κλείσιμο του Σχολείου».

«Δεν το αποκλείουμε αυτό. Η πάγια θέση είναι να εγκατασταθούν τα κλιματιστικά για να μην χρειάζεται να κλείνουμε σχολεία, αλλά μέχρι να γίνει η τοποθέτηση τους αν παρουσιαστεί ξανά, να υπάρχει ως εναλλακτική λύση η συγκεκριμένη. Αλλά είμαστε στη διάθεση τόσο του Υπουργείου όσο και των αρμόδιων φορέων να συζητήσουμε το θέμα αυτό», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top