ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεύγουν οι ξένοι κάτοικοι που διέμεναν στα κατεχόμενα

Φεύγουν οι ξένοι κάτοικοι που διέμεναν στα κατεχόμενα

Ξένοι υπήκοοι, συνταξιούχοι, που είχαν αγοράσει περιουσίες στα κατεχόμενα και διέμεναν χρόνια τώρα, φεύγουν πλέον λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τις αλλαγές στην «άδεια παραμονής», γράφει σήμερα η διαδικτυακή Μπούγκιουν Κίπρις.

Σύμφωνα μες το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι οι πρόσφατες αλλαγές στην πολιτική αδειών παραμονής και ιδιοκατοίκησης αναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπους να μεταναστεύσουν σε πιο ευνοϊκές χώρες της Ευρώπης. Γράφει για αλλοδαπούς κάτοικους που επικοινώνησαν με την εφημερίδα λέγοντας ότι αντί το «κράτος» να τους διευκολύνει να ξεπεράσουν την πολυπλοκότητα των νέων πολιτικών, τους κατεύθυνε σε ανεξάρτητους συμβούλους. «Με αμοιβές που φτάνουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ, η καθημερινότητα των κατοίκων έχει μετατραπεί σε εφιάλτη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί από αυτούς τους αλλοδαπούς ηλικιωμένους κατοίκους είναι ακινητοποιημένοι και δεν μπορούν πλέον να οδηγήσουν, αλλά τους λένε ότι πρέπει να πάνε στην κατεχόμενη Λευκωσία για να ανανεώσουν τους διαδικτυακούς τους κωδικούς πρόσβασης.

«Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους και δεν μπορούν να επισκεφθούν τα παιδιά/εγγόνια τους για να μην γίνουν παράνομοι. Πολλοί αισθάνονται ότι οι αρχές τούς έχουν ξεχάσει και σκόπιμα τούς δυσκολεύουν να μείνουν εδώ», σημειώνει και προσθέτει ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ (Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Λετονία κ.λπ.) καλούν σήμερα τους κατοίκους στο ψευδοκράτος να μετακομίσουν στις χώρες τους, υποσχόμενες να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και φθηνότερη.

Σύμφωνα με τις έρευνες της εφημερίδας, οι νέοι κανόνες που εφάρμοσε ο Ντουρσούν Ογούζ, «υπουργός εσωτερικών», βρίσκονται στη ρίζα αυτών των προβλημάτων. Το γεγονός ότι τα "έγγραφα" που γίνονταν αποδεκτά προηγουμένως δεν γίνονται πλέον αποδεκτά και ζητούνται νέα έγγραφα, καθιστά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων πιο περίπλοκη. «Υπάλληλος» που μίλησε στην εφημερίδα δηλώνει ότι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τον «υπουργό εσωτερικών», αλλά ακόμη δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατριχιάζουν οι περιγραφές αιχμαλώτου στο «Τ» - «Τρώγαμε ξύλο από το πρωί μέχρι το βράδυ - 50 χρόνια μετά ακούω τους βομβαρδισμούς στα αυτιά μου»

• Συγκλονιστική αποκάλυψη για το 1974 - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου - Φωτογραφίες

• Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις Κυπρίων επωνύμων για την τουρκική εισβολή

• Έξι μηνών η νεαρότερη αγνοούμενη της κυπριακής τραγωδίας - 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί

• Κλάπηκαν τρία γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο ΓκρέκοΟ Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στόχος κάθε Κυβέρνησης έκτοτε ήταν η λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top