ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεύγουν οι ξένοι κάτοικοι που διέμεναν στα κατεχόμενα

Φεύγουν οι ξένοι κάτοικοι που διέμεναν στα κατεχόμενα

Ξένοι υπήκοοι, συνταξιούχοι, που είχαν αγοράσει περιουσίες στα κατεχόμενα και διέμεναν χρόνια τώρα, φεύγουν πλέον λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τις αλλαγές στην «άδεια παραμονής», γράφει σήμερα η διαδικτυακή Μπούγκιουν Κίπρις.

Σύμφωνα μες το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι οι πρόσφατες αλλαγές στην πολιτική αδειών παραμονής και ιδιοκατοίκησης αναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπους να μεταναστεύσουν σε πιο ευνοϊκές χώρες της Ευρώπης. Γράφει για αλλοδαπούς κάτοικους που επικοινώνησαν με την εφημερίδα λέγοντας ότι αντί το «κράτος» να τους διευκολύνει να ξεπεράσουν την πολυπλοκότητα των νέων πολιτικών, τους κατεύθυνε σε ανεξάρτητους συμβούλους. «Με αμοιβές που φτάνουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ, η καθημερινότητα των κατοίκων έχει μετατραπεί σε εφιάλτη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί από αυτούς τους αλλοδαπούς ηλικιωμένους κατοίκους είναι ακινητοποιημένοι και δεν μπορούν πλέον να οδηγήσουν, αλλά τους λένε ότι πρέπει να πάνε στην κατεχόμενη Λευκωσία για να ανανεώσουν τους διαδικτυακούς τους κωδικούς πρόσβασης.

«Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους και δεν μπορούν να επισκεφθούν τα παιδιά/εγγόνια τους για να μην γίνουν παράνομοι. Πολλοί αισθάνονται ότι οι αρχές τούς έχουν ξεχάσει και σκόπιμα τούς δυσκολεύουν να μείνουν εδώ», σημειώνει και προσθέτει ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ (Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Λετονία κ.λπ.) καλούν σήμερα τους κατοίκους στο ψευδοκράτος να μετακομίσουν στις χώρες τους, υποσχόμενες να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και φθηνότερη.

Σύμφωνα με τις έρευνες της εφημερίδας, οι νέοι κανόνες που εφάρμοσε ο Ντουρσούν Ογούζ, «υπουργός εσωτερικών», βρίσκονται στη ρίζα αυτών των προβλημάτων. Το γεγονός ότι τα "έγγραφα" που γίνονταν αποδεκτά προηγουμένως δεν γίνονται πλέον αποδεκτά και ζητούνται νέα έγγραφα, καθιστά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων πιο περίπλοκη. «Υπάλληλος» που μίλησε στην εφημερίδα δηλώνει ότι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τον «υπουργό εσωτερικών», αλλά ακόμη δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top