ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανική τράπεζα απέλυσε υπαλλήλους που δήθεν πατούσαν τα πληκτρολόγια

Αμερικανική τράπεζα απέλυσε υπαλλήλους που δήθεν πατούσαν τα πληκτρολόγια

Η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo απέλυσε πάνω από 10 εργαζόμενους με τη δικαιολογία ότι «προσομοίωναν δραστηριότητα στο πληκτρολόγιο» για να ξεγελάσουν τους προϊσταμένους τους ότι δήθεν εργάζονταν.

Δεν είναι γνωστό αν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν υπολογιστές στο σπίτι ή στο γραφείο.

Συσκευές ή λογισμικό για την προσομοίωση της δραστηριότητας του ποντικιού (mouse movers ή mouse jigglers), διατίθενται σε ηλεκτρονικά καταστήματα για περίπου 10 ευρώ, αναφέρει ο Guardian. Πολλές από αυτές ισχυρίζονται ότι είναι μη ανιχνεύσιμες.

Τοποθετούν το ποντίκι σε μια πλατφόρμα ή ένα δίσκο που περιστρέφεται για να μιμηθεί την κανονική κίνηση, ενώ το λογισμικό εκτελεί πρόγραμμα που κινεί τον δείκτη του ποντικού.

Οι μεγάλες τράπεζες είναι μεταξύ των εργοδοτών που υιοθετούν σκληρή προσέγγιση όσον αφορά την εργασία από το σπίτι. Τον Ιανουάριο, η Bank of America έστειλε επιστολές στο προσωπικό απειλώντας με πειθαρχικά μέτρα για τη μη εμφάνιση στο γραφείο, ενώ η Goldman Sachs ανέφερε πέρυσι σε σημείωμα προς το προσωπικό ότι ενθάρρυνε τους υπαλλήλους «να εργάζονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα».

Η Wells Fargo εμφανίζεται περισσότερο ευέλικτη και δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι κάποιες ημέρες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, με θέμα την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης για το 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top