Αμερικανική τράπεζα απέλυσε υπαλλήλους που δήθεν πατούσαν τα πληκτρολόγια

Αμερικανική τράπεζα απέλυσε υπαλλήλους που δήθεν πατούσαν τα πληκτρολόγια

Η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo απέλυσε πάνω από 10 εργαζόμενους με τη δικαιολογία ότι «προσομοίωναν δραστηριότητα στο πληκτρολόγιο» για να ξεγελάσουν τους προϊσταμένους τους ότι δήθεν εργάζονταν.

Δεν είναι γνωστό αν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν υπολογιστές στο σπίτι ή στο γραφείο.

Συσκευές ή λογισμικό για την προσομοίωση της δραστηριότητας του ποντικιού (mouse movers ή mouse jigglers), διατίθενται σε ηλεκτρονικά καταστήματα για περίπου 10 ευρώ, αναφέρει ο Guardian. Πολλές από αυτές ισχυρίζονται ότι είναι μη ανιχνεύσιμες.

Τοποθετούν το ποντίκι σε μια πλατφόρμα ή ένα δίσκο που περιστρέφεται για να μιμηθεί την κανονική κίνηση, ενώ το λογισμικό εκτελεί πρόγραμμα που κινεί τον δείκτη του ποντικού.

Οι μεγάλες τράπεζες είναι μεταξύ των εργοδοτών που υιοθετούν σκληρή προσέγγιση όσον αφορά την εργασία από το σπίτι. Τον Ιανουάριο, η Bank of America έστειλε επιστολές στο προσωπικό απειλώντας με πειθαρχικά μέτρα για τη μη εμφάνιση στο γραφείο, ενώ η Goldman Sachs ανέφερε πέρυσι σε σημείωμα προς το προσωπικό ότι ενθάρρυνε τους υπαλλήλους «να εργάζονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα».

Η Wells Fargo εμφανίζεται περισσότερο ευέλικτη και δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι κάποιες ημέρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Γάζα: Θετικά τα πρώτα σχόλια για τις προτάσεις της ΚΔ – Σε εξέλιξη το έγγραφο - «Το τι έχει σημασία είναι να υλοποιηθεί»

ΠτΔ για Γάζα: Θετικά τα πρώτα σχόλια για τις προτάσεις της ΚΔ – Σε εξέλιξη το έγγραφο - «Το τι έχει σημασία είναι να υλοποιηθεί»

Τα πρώτα σχόλια που λάβαμε στην Αίγυπτο ήταν πολύ θετικά για το πόσο συγκεκριμένη και προετοιμασμένη ήταν η χώρα μας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην πρόταση που υπέβαλε στη Σύνοδο για την Ειρήνη σε σχέση με τη Γάζα, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η κριτική που ασκείται για το θέμα είναι κακόβουλη.

BEST OF TOTHEMAONLINE