Αμερικανική τράπεζα απέλυσε υπαλλήλους που δήθεν πατούσαν τα πληκτρολόγια

Αμερικανική τράπεζα απέλυσε υπαλλήλους που δήθεν πατούσαν τα πληκτρολόγια

Η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo απέλυσε πάνω από 10 εργαζόμενους με τη δικαιολογία ότι «προσομοίωναν δραστηριότητα στο πληκτρολόγιο» για να ξεγελάσουν τους προϊσταμένους τους ότι δήθεν εργάζονταν.

Δεν είναι γνωστό αν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν υπολογιστές στο σπίτι ή στο γραφείο.

Συσκευές ή λογισμικό για την προσομοίωση της δραστηριότητας του ποντικιού (mouse movers ή mouse jigglers), διατίθενται σε ηλεκτρονικά καταστήματα για περίπου 10 ευρώ, αναφέρει ο Guardian. Πολλές από αυτές ισχυρίζονται ότι είναι μη ανιχνεύσιμες.

Τοποθετούν το ποντίκι σε μια πλατφόρμα ή ένα δίσκο που περιστρέφεται για να μιμηθεί την κανονική κίνηση, ενώ το λογισμικό εκτελεί πρόγραμμα που κινεί τον δείκτη του ποντικού.

Οι μεγάλες τράπεζες είναι μεταξύ των εργοδοτών που υιοθετούν σκληρή προσέγγιση όσον αφορά την εργασία από το σπίτι. Τον Ιανουάριο, η Bank of America έστειλε επιστολές στο προσωπικό απειλώντας με πειθαρχικά μέτρα για τη μη εμφάνιση στο γραφείο, ενώ η Goldman Sachs ανέφερε πέρυσι σε σημείωμα προς το προσωπικό ότι ενθάρρυνε τους υπαλλήλους «να εργάζονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα».

Η Wells Fargo εμφανίζεται περισσότερο ευέλικτη και δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι κάποιες ημέρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.