O Moody's αναβάθμισε τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου

O Moody's αναβάθμισε τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου

Στην αναβάθμιση των ενυπόθηκων καλυμμένων ομολόγων της Τράπεζας Κύπρου, κατά τέσσερις βαθμίδες, στο Baa3, από B1, προχώρησε την Τρίτη το βράδυ ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody`s Investors Service.

Σύμφωνα με τον οίκο, η σημερινή αναβάθμιση ακολουθεί την τροποποίηση του προγράμματος καλυμμένων ομολόγων της Τράπεζας.

Με την τροποποίηση του προγράμματος, όπως αναφέρει ο Moody`s, ο εκδότης, μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα επιμήκυνσης της ωρίμανσης των καλυμμένων ομολόγων μέχρι το 2072, μειώνει την διακριτική του ευχέρεια ή δυνατότητα του να αλλάξει ουσιαστικά τη φύση του προγράμματος καλυμμένων ομολόγων του και αυξάνει την υπερκάλυψη (over-collateralisation) στο 47%.

Ο διεθνής οίκος αξιολογεί με Caa3 την Τράπεζα Κύπρου, με σταθερό ορίζοντας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΑΤΑ σε τεντωμένο σχοινί: «Όχι» από ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, ενώ οι συντεχνίες είπαν «ναι χωρίς αλλαγές»

ΑΤΑ σε τεντωμένο σχοινί: «Όχι» από ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, ενώ οι συντεχνίες είπαν «ναι χωρίς αλλαγές»

Δεν βγήκε τελικά «άσπρος καπνός» από τη σημερινή κοινή συνεδρίαση των εργοδοτικών οργανώσεων για το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), καθώς ΟΕΒ και ΚΕΒΕ απέρριψαν ομόφωνα την κυβερνητική πρόταση που τους κατατέθηκε.

BEST OF TOTHEMAONLINE