ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή (ΕΚΚ) Κύπρου διοργανώνει ενημερωτική εκστρατεία για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών η οποία ξεκινάει από το Σάββατο 15 Ιουνίου και θα κρατήσει μέχρι 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχει μεγάλο πάνελ στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας (Γλαύκος Κληρίδης) στο οποίο θα προβάλλεται βιντεάκι στον χώρο των αναχωρήσεων το οποίο θα ενημερώνει τους επιβάτες για τα δικαιώματα τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τα διεκδικούν.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί επιπλέον πληροφόρηση, μπορεί να καλεί καθημερινά στο 1429 ή να μεταβαίνει στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή (www.consumer.gov.cy)

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι προτίθενται να ταξιδεύσουν αεροπορικώς, όπως ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες δυσκολίες που πιθανόν να προκύψουν σχετικά με το ταξίδι τους.

Πιο συγκεκριμένα, καλούνται να ενημερωθούν σχετικά με τα δικαιώματά τους που αφορούν όταν:

  • Η πτήση τους καθυστερήσει πέραν των τριών ωρών ή ακυρωθεί.
  • Τους αρνηθεί η επιβίβαση λόγω υπεράριθμου αριθμού κρατήσεων.
  • Φθαρεί ή απολεσθεί η αποσκευή τους ή καθυστερήσει η παραλαβή της.

Οι καταναλωτές, στις πιο πάνω  περιπτώσεις, διατηρούν το δικαίωμα αποζημίωσης από τις αεροπορικές εταιρείες υπό μορφή χρηματικής αποζημίωσης, καταβολής του αντίτιμου  του εισιτηρίου, εναλλακτική πτήση, παροχή γευμάτων, ροφημάτων, καθώς και διαμονή σε κατάλυμα εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το 2023, 57% από το σύνολο των παραπόνων αφορούσε δικαιώματα επιβατών, με κυριότερα παράπονα αυτά της ακύρωσης πτήσης, της μεγάλης καθυστέρησης, της καθυστέρησης παραλαβής αποσκευής καθώς και της φθοράς αποσκευής.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, με θέμα την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης για το 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top