ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας: Νοσηλεύονται πέντε ηλικιωμένοι με θερμοπληξία - Η κατάσταση της υγείας τους

Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας: Νοσηλεύονται πέντε ηλικιωμένοι με θερμοπληξία - Η κατάσταση της υγείας τους

Συνολικά πέντε ηλικιωμένα άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με θερμική καταπληξία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, σημειώνοντας ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή και αναμένεται τις επόμενες μέρες να πάρουν εξιτήριο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου, τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην Κύπρο παρατηρήθηκε αυξημένη επισκεψιμότητα από άτομα με συμπτώματα θερμικής εξάντλησης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, κάποια άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ τα υπόλοιπα περιστατικά έτυχαν αντιμετώπισης και στα άτομα αυτά δόθηκε εξιτήριο.

Σήμερα, ανέφερε, νοσηλεύονται πέντε περιστατικά θερμοπληξίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας των ατόμων αυτών να είναι σταθερή.

Ανέφερε ακόμα ότι τα πέντε περιστατικά αφορούν ηλικιωμένους με συνοσηρότητες και χρόνια νοσήματα, και πως τα άτομα αυτά ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από θερμοπληξία, που αφορά γυναίκα 91 ετών, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο από το σπίτι της, με συμπτώματα υψηλού πυρετού.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου «κατά την άφιξή της στο ΤΑΕΠ έπαθε καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κατάφεραν να την επαναφέρουν, αλλά σε μερικά λεπτά έπαθε δεύτερη ανακοπή, δεν τα κατάφερε και κατέληξε», πρόσθεε.

Ο κ. Χαριλάου συνέστησε προσοχή στο κοινό και ειδικά στα ηλικιωμένα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

«Πρέπει να μένουμε στα σπίτια μας σε κλιματιζόμενο χώρο, να είμαστε ντυμένοι ελαφριά και να παίρνουμε αρκετά υγρά, ειδικά οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top