ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Μπήκε ο Ιούνιος και ο καύσωνας είναι ανυπόφερτος, με την μια προειδοποίηση να διαδέχεται την άλλη και τον κόσμο να τρέχει στις παραλίες για να δροσιστεί.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ξεκίνησε ο λεγόμενος «πόλεμος» της πετσέτας, φαινόμενο το οποίο αν και κατάφεραν να μειώσουν οι αρμόδιοι, δεν εξαλείφθηκε.

Συγκεκριμένα, λουόμενοι τοποθετούν τις πετσέτες είτε από το προηγούμενο βράδυ είτε από τα ξημερώματα της ημέρας στα κρεβατάκια, ώστε να έχουν κρατημένη θέση όταν πάνε στην παραλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, Λοΐζος Λοΐζου, ανέφερε ότι παρατηρείται και φέτος αυτό το φαινόμενο, ωστόσο οι αρχές είναι έτοιμες να το χειριστούν.

«Πριν 2 χρόνια είχαμε πει ότι έχουν κάθε δικαίωμα τα παιδιά που εργάζονται στα κρεβατάκια και τις ομπρέλες, όταν παρατηρούν τέτοια φαινόμενα, διακριτικά να μαζεύουν τις πετσέτες να τις κρατήσουν στον χώρο τους και εκείνος που θα ψάξει την πετσέτα του να την λάβει από εκεί. Ωστόσο έχει κόσμο που μπορεί να πάει η ώρα 6-7 στην παράλια οπότε ο εργαζόμενος, με λίγη διάκριση να περιμένει να δει ότι δεν είναι κάποιος όντως στην θάλασσα εκείνη την ώρα. Τότε δεν θα τα μαζέψουν», επεσήμανε.

Όπως σημείωσε ο κ. Λοΐζου, χρόνο με χρόνο βελτιώνεται αυτό το φαινόμενο, ωστόσο δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, αφού μέχρι και επαγγελματίες του χώρου, κρατούν κρεβατάκια για γνωστούς τους.

Τι ισχύει με τις τιμές

Αναφορικά με τις τιμές, ο κ. Λοΐζου σημείωσε ότι παραμένουν οι ίδιες, με το ανώτατο ώριο να παραμείνει στα 2,5 ευρώ ανά τεμάχιο.

«Σε γενικές γραμμές τηρούνται οι τιμές. Εκεί οπού παρατηρηθεί ότι υπάρχουν αυξημένες τιμές, τότε ο κόσμος πρέπει να το καταγγέλλει στην αρμόδια Τοπική Αρχή και στη Κεντρική Επιτροπή Παραλιών. Επίσης να πούμε ότι δεν έχει κανένα που μπορεί να υποχρεώσει τον λουόμενο να πληρώσει ένα κρεβατάκι επειδή θα του προσφέρει νερό, αναψυκτικό κτλ. Οι λουόμενοι μπορούν να αγοράσουν ξεχωριστά αν θέλουν, αλλά δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα», επεσήμανε, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι 2,5 ευρώ το κρεβατάκι και αν θέλουν ξεχωριστά οι πολίτες κάτι να πιούν ή να φάνε να το αγοράσουν ξεχωριστά.

«Το πιο σημαντικό είναι να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top