ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της Κύπρου, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2023. Ταυτόχρονα, τη συντριπτική πλειοψηφία σε διανυκτερεύσεις, την κατέγραψαν ξένοι τουρίστες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 21,4%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2023.

Ταυτόχρονα, από το σύνολο των διανυκτερεύσεων που έχουν καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο του 2024, το 87% ήταν ξένοι τουρίστες, ενώ το υπόλοιπο 13% αφορά εγχώριο τουρισμό.

Αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός τουρισμός

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώθηκαν 452,6 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2023. Ο Ιανουάριος κατέγραψε 133,9 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, αύξηση 3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023, ο Φεβρουάριος 149,2 εκατ., αύξηση 6%, και ο Μάρτιος 169,5 εκατ., αύξηση 9%.

Οι ξένοι επισκέπτες αντιπροσώπευαν περίπου το 45% του συνόλου των διανυκτερεύσεων τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, ενώ σημειώθηκαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό διανυκτερεύσεων καταγράφηκε από ξένους τουρίστες στη Μάλτα με 91%, στην Κύπρο με 87%, στο Λουξεμβούργο με 82% και στην Αυστρία με 78%. Από την άλλη, οι ξένοι τουρίστες αντιστοιχούσαν μόνο στο ένα πέμπτο των διανυκτερεύσεων στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία με 19%, 20% και 20%, αντίστοιχα.

Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2024, η αύξηση των διανυκτερεύσεων από ξένους επισκέπτες ανήλθε στο 11% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023 και ήταν πολύ πιο έντονη σε σχέση με την αύξηση από διανυκτερεύσεις εγχώριου τουρισμού που ήταν στο 4%.

Τέλος, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις διανυκτερεύσεις ξένων επισκεπτών καταγράφηκαν στην Κύπρο με 23%, την Κροατία με 22%, τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο με 21%. Οι μικρότερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Λιθουανία, την Πολωνία και την Ελλάδα με 3%.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απλήρωτα χιλιάδες εξώδικα από τις κάμερες: Το νέο αυστηρό σύστημα και η αναμονή για τα κλιμακωτά πρόστιμα

• Καύσιμα: Καλά τα νέα για τους καταναλωτές – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

• Φόνος Ορμήδεια: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο Αντωνίου - Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

• Έμπλεξε 22χρονος: Νόμιζε ότι οδηγούσε... αεροπλάνο με την ταχύτητα που πήγαινε - Δεν είχε ούτε άδεια

• Στα χέρια της Αστυνομίας 55χρονος: Επιτέθηκε σε 48χρονο με εργαλείο οικοδομών και τον έστειλε στο νοσοκομείο

• Κάνει «θραύση» η κυπριακή ταινία στο Netflix - Κατέκτησε την πρωτιά με εκατομμύρια θεάσειςΟι αποφάσεις του Υπουργικού για τη στεγαστική πολιτική - Εγκρίθηκαν τα Ειδικότερα Κριτήρια για τα Σχέδια

Οι αποφάσεις του Υπουργικού για τη στεγαστική πολιτική - Εγκρίθηκαν τα Ειδικότερα Κριτήρια για τα Σχέδια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top