ΥΓΕΙΑ

Μαλλιά που σπάνε και πέφτουν; Το θεραπευτικό έλαιο που δυναμώνει τις τρίχες – Τρεις ειδικοί εξηγούν

Μαλλιά που σπάνε και πέφτουν; Το θεραπευτικό έλαιο που δυναμώνει τις τρίχες – Τρεις ειδικοί εξηγούν

Το έλαιο δεντρολίβανου δεν έχει μόνο έντονο άρωμα, αλλά και ισχυρή δράση στην κοσμετολογία και στην περιποίηση των μαλλιών, λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του. «Το έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να βοηθήσει στην περιποίηση και την ενδυνάμωση των μαλλιών, λειτουργώντας εξίσου ενάντια στη μείωση της φθοράς και του σπασίματος, κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται πιο δυνατά», λέει η Δρ. Marisa Garshick, πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη.

«Επιπλέον, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της κυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία, αυξάνοντας τη ροή του αίματος, μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών» συμπληρώνει.

Η Δρ Michele Green, πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη προσθέτει στα οφέλη του ελαίου την προστασία των μαλλιών από το οξειδωτικό στρες και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και κατά της τριχόπτωσης: «Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση και την πρόληψη της τριχόπτωσης που προκαλείται από τη φλεγμονή των θυλάκων της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής», αναφέρει. «Μπορεί επίσης να ενισχύσει την κυκλοφορία, επιτρέποντας την παροχή περισσότερου οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μαλλιών στους θύλακες της τρίχας και στο τριχωτό της κεφαλής» εξηγεί.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η Δρ Sejal Shah, πιστοποιημένη δερματολόγος: «Το έλαιο δενδρολίβανου έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που μπορεί να βοηθήσει στην αναγέννηση των μαλλιών, καθώς αυτό μοιάζει πολύ με τους μηχανισμούς με τους οποίους λειτουργεί η μινοξιδίλη».

Όπως αναφέρει, αν και υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το έλαιο δεντρολίβανου δρα κατά της τριχόπτωσης έχουν γίνει πολλές μελέτες που αποδεικνύουν τις δυνατότητές του. «Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το έλαιο δενδρολίβανου ήταν εξίσου αποτελεσματικό με τη μινοξιδίλη 2% για την αναγέννηση των μαλλιών σε άνδρες με τριχόπτωση», σημειώνει η Δρ Shah. Παρόλα αυτά, τονίζει ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά του.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Σύμφωνα με τη Δρα Green, μπορείτε να απλώσετε στα μαλλιά το έλαιο δεντρολίβανου για λίγες ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ ή να το αναμείξετε με το σαμπουάν ή τις μάσκες ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το αναμείξετε με κάποιο άλλο έλαιο, όπως έλαιο τζοτζόμπα, καρύδας ή αργκάν πριν από την εφαρμογή. Την ίδια τακτική θα πρέπει να ακολουθήσετε και όταν χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου.

Θα πρέπει, όμως, να κάνετε υπομονή μέχρι να δείτε αποτέλεσμα, καθώς, όπως προειδοποιεί η Δρ. Garshick, ενδεχομένως να χρειαστούν μήνες για να υπάρξει βελτίωση – όπως και με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία μαλλιών – οπότε η συνέπεια είναι το κλειδί της αποτελεσματικότητας.

Επιπλέον, η ίδια συνιστά σε όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα να δοκιμάζουν το έλαιο δεντρολίβανου στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα πριν το εφαρσμόσουν στο κεφάλι.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Θα «λιώσουμε» και σήμερα - Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε αναλυτικά το «καιρικό μενού»



Φόνος στην Ορμήδεια: Νεκρός Ελληνοκύπριος – Έρευνες για εντοπισμό του δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Νεκρός Ελληνοκύπριος – Έρευνες για εντοπισμό του δράστη

Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία το βράδυ της Τρίτης (25/06) μετά από πληροφορία για νεκρό πρόσωπο στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top